Home » Erhverv » Danske organisationer halter bagefter på IoT-implementering
Danske organisationer halter bagefter på IoT-implementering

Danske organisationer halter bagefter på IoT-implementering

Share

Mens der er masser af planer om nye IoT-projekter i de danske virksomheder, halter de langt efter amerikanske, engelske og svenske organisationer, når det kommer til selve implementeringen. På trods af, at de danske organisationer peger på IoT som et væsentligt konkurrenceparameter

Selvom IoT-projekter står højt på prioriteringslisten for mange virksomheder, føler de sig ikke klar til at implementere dem. Virksomhederne holdes tilbage af bekymringer om sikkerhed, besvær med at ansætte personer med de rette kompetencer samt selve kompleksiteten ved IoT-løsninger.

Det viser en undersøgelse fra Wi-SUN Alliance, der har spurgt store danske, svenske, amerikanske og britiske organisationer, som allerede har IoT-erfaring og investerer i IoT-initiativer, om deres fremtidige IoT-planer og parathed til denne teknologi.

Undersøgelsen viser en tydelig forskel mellem landene. Mens 65 % af organisationerne fra USA, 47 % fra England og 44 % fra Sverige har fuldt implementerede IoT-strategier, er kun 24 % af de danske virksomheder lige så langt i processen. Forskellen er overraskende. Især når man tager i betragtning, at alle respondenterne kommer fra organisationer, som allerede investerer i mindst et IoT-initiativ inden for enten Smart Cities, smart forsyning eller industriel IoT.

Det er dog ikke fordi, de danske organisationer ikke forstår vigtigheden af IoT. 42 % siger, at en af fordelene ved at implementere IoT er, at det gør dem konkurrencedygtige, og hele 82 % mener, at deres organisationer skal investere i IoT inden for de næste 12 måneder for at holde sig konkurrencedygtige.

Se også:  Ny guide skal gøre IoT sikkert – hjælp til små og mellemstore virksomheder
Ikke alle net er egnede

Når danske organisationer overvejer at implementere IoT-løsninger, er det især på grund af udsigten til en økonomisk gevinst. Ifølge undersøgelsen er danskernes største motivationsfaktorer for IoT, at det vil mindske kundernes udgifter (40 %), forbedre driftssikkerheden for systemer og services (38 %) samt mindske driftsudgifterne (38 %).

Heldigvis hænger de ønskede fordele godt sammen med de reelle gevinster. Halvdelen af respondenterne oplever, at en IoT-løsning har medført lavere udgifter, bedre agilitet og større evne til at reagere på forandringer i markedet. Derudover oplever mere end hver tredje fordele som bedre forretningseffektivitet (46 %), forbedrede kundeoplevelser (44 %) og bedre samarbejde (42 %).

Hver tiende af de danske it-professionelle i undersøgelsen svarer, at det er ekstremt svært (11 %), og hver tredje finder det meget svært (33 %), at få en IoT-løsning op at køre. Den største tekniske udfordring er sikkerhed, og mere end halvdelen af de adspurgte danske it-professionelle (58 %) ser således sikkerhed som en barriere for deres organisation.

Med god grund, for hvis man vælger det forkerte type netværk, kan det gøre organisationen sårbar overfor angreb, og resultaterne kan blive ødelæggende. Ifølge Phil Beecher fra Wi-SUN Alliance er ikke alle typer af netværk egnet til de større, udendørs løsninger, som kræves til Smart Cities eller smart forsyning. For eksempel specificerer Wi-SUN Field Area Network (FAN) et trådløst mesh-netværk, og ikke de tårnbaserede netværk, som LoRa, SigFox, Ingenu og NB-IoT benytter sig af.

Se også:  Virksomheder frygter IoT-enheder på hjemmekontorer – for eksempel kæledyrsdimser
Benyttes i København

Mesh-netværket, som Wi-SUN Alliance anbefaler, understøtter ikke blot højere datarater og tovejs-datatransmission men kan også yde total dækning, hvilket giver større modstandskraft og driftssikkerhed.

København er et eksempel på en by, der bruger mesh-netværk, idet man har implementeret initiativer inden for Smart City konceptet – eksempelvis ”Den grønne bølge” på tæt befærdede cykelstier i byen. Den er bygget på et meget sikkert, trådløst mesh-netværk. Phil Beecher påpeger videre, at Wi-SUN FAN-netværk er særdeles sikre, fordi kun godkendte enheder kan tilsluttes.

Det forhindrer kompromitterede enheder i at afbryde essentielle services og dermed påvirke den offentlige sikkerhed. Det er vigtigt, at organisationer forstår sikkerhedsniveauet samt de tilhørende risici, der er forbundet med forskellige netværksløsninger, og vælger de højeste sikkerhedsniveauer, der er tilgængelige for deres IoT-netværk, siger han.


TAGS
innovation
IoT
virksomhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S