Home » Netværk » Danske netværkshuller kortlagt: Her mister din smartphone al forbindelse
Danske netværkshuller kortlagt: Her mister din smartphone al forbindelse

Danske netværkshuller kortlagt: Her mister din smartphone al forbindelse

Share

Selvom Danmark har et af de bedste trådløse netværk i verden, er der stadig ”sorte huller,” hvor din telefon står helt uden forbindelse. Det viser ny undersøgelse fra analysehuset Tutela Technologies

Det danske telenetværk er et af de bedste i verden, men selv de bedste netværk har blinde punkter. Steder hvor du, uanset hvilken teleudbyder du benytter, vil stå fuldstændig uden forbindelse til omverdenen.

Det viser den seneste undersøgelse fra Tutela Technologies, som specialiserer sig i analyse af teledata. Ved hjælp af millionvis af signalstyrkemålinger taget fra almindelige smartphonebrugere. Når telemetridataene analyseres, vises de områder, hvor folk har befærdet sig, og hvor der ikke er signal fra nogen teleoperatører – det man kalder not-spots eller dækningshuller.

Undersøgelsen af danske signaldata viser, at 3,15 procent af det observerede område i Danmark står helt uden forbindelse, hvor kunder hos alle teleudbydere har registreret ikke at have nogen forbindelse til telenetværket.

”På grund af de fysiske begrænsninger ved teleteknologi er det praktisk talt umuligt at dække hver eneste kvadratmeter af et land, men med den rette data er det muligt målrettet at finde de områder, hvor der er flest, som oplever at være afskåret fra omverdenen uden forbindelse og dermed adressere problemet,” siger Chris Mills, chefanalytiker hos Tutela Technologies.

Se også:  Brugervenlig switch-serie til små virksomheder
Kortlægger Danmark

Tutela Technologies har udarbejdet et detaljeret kort over de danske dækningshuller. Hver prik afspejler et geografisk område på 150m x 150m, hvor smartphone-brugere uanset teleudbyder fysisk har befundet sig og ikke haft forbindelse af nogen art. Størrelsen på prikken indikerer trafikken – altså hvor mange, som har oplevet mangel på dækning. Det er dermed også en indikation for, hvor meget området bør prioriteres af teleudbyderne. Farven på prikken er et udtryk for, om signalmanglen er indendørs (rød) eller udendørs (hvid).

Undersøgelsen viser blandt andet, at der er flest enkeltstående huller i region Nordjylland, hvor du absolut ingen forbindelse kan få med din smartphone.

Se også:  Nye kraftfulde switche løser udfordring med krævende enheder på nettet
Dækningshuller kan løses

Dækningshuller som disse opstår af flere årsager, hvor det mest åbenlyse er, at der ikke er nogle mobilmaster i nærheden, som smartphones kan forbinde til. Men der er også andre grunde, herunder at smartphone-brugerne befinder sig i bygningsværker i eksempelvis massiv beton såsom hospitaler eller kontorbygninger, som afskærmer for signalet, ligesom meget bakket terræn kan skabe små sorte forbindelseshuller.

Kortet giver et konkret og brugbart billede af, hvor virkelige smartphone-brugere oplever at stå uden netværk, såsom langs Jammerbugten, midt på Bornholm eller ved Silkeborgsøerne.

”I områder uden for storbyerne kan flere mobilmaster løse problemerne, men det er selvfølgelig en dyr løsning. Nogle kommende teknologier, herunder udnyttelsen af low-band frekvenser og 5G-implementering, vil være en del af løsningen. De indendørs signalhuller vil i stigende grad blive løst via eksempelvis dedikerede antennesystemer, som danskerne blandt andet ser i Københavns Metro eller tilgangen til offentligt tilgængelige WiFi-netværk,” siger Chris Mills.


TAGS
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S