Home » Transport » Danske Mate.Bike dømt til at tilbagekalde elcykler i Storbritannien
Danske Mate.Bike dømt til at tilbagekalde elcykler i Storbritannien

Danske Mate.Bike dømt til at tilbagekalde elcykler i Storbritannien

Share

De danske elcykler er for kraftfulde til at køre i offentlig trafik, men Mate.Bike har ikke oplyst køberne om det. Derfor er de nu dømt til at tilkalde deres elcykler og betale en stor bøde

Mate.Bike har været i vælten herhjemme ad flere omgange. Først gjaldt det anklager om misledende markedsføring, senere om ringe kundeservice i forhold til levering og reparation. I begge tilfælde var det DRs forbrugerprogrammer, der tog sagerne op.

Nu er den gal igen. I Storbritannien har regeringsmyndigheden Driver and Vehicle Standards Agency rejst tiltale mod cykelproducenten, fordi cyklerne har vist sig at være hurtigere end gældende lovgivning tillader. Ligesom i Dannmark må motoren i en elcykel maks yde 250 watt, mens tophastigheden højst må være 25 km/t.

Det har vist at elcyklerne kan yde 750 watt og er i stand til køre knap 52 kilometer i timen. Det skriver TV2.

Se også:  Nu kommer Jeep med en elbil: Her er de første billeder ...
En knallert markedsført som en cykel

Billedet stammer overens med hvad vi har oplevet i forbindelse med test af Mate.Bike her på redaktionen. Et par gange har vi stået med en testcykel, der kunne yde langt over det tilladte på offentlig vej i Danmark. Dog aldrig så højt som 52 km/t. Op til 34 km/t i timen er maksimale vi har oplevet.

Det svarer til en lille knallert, og netop det er hvad Mate.Bike-cyklerne burde have været klassificeret som, ifølge de britiske myndigheder. Det stiller nemlig helt andre krav til brugeren – kørekort, beskyttelseshjelm, forsikring og nummerplade.

Men brugerne er ikke blevet oplyst om, at ydelsen er højere end det tilladte for en elcykel, og at cyklerne derfor kun må anvendes på privat vej. DVSA har fået medhold i at Mate.Bike-cyklerne er blevet markedsført og solgt til brug på offentlige veje. De har derfor været til fare for andre trafikanter. Cykler, der overtræder lovgivningen, skal derfor kaldes tilbage, mens Mate.Bike skal betale sagsomkostninger og en bøde, der svarer til mere end 33.000 danske kroner.

Se også:  Polestar 5 bliver hurtigere, lettere og mere dynamisk

Mate.Bike hævder imidlertid, at de har meddelt køberne, at cyklerne kun var tilladt på privat vej. “Vi har ingen intentioner om at sælge ulovlige elcykler eller cykler, der vil bringe vores kunder i fare. Vi overholder alle gældende love for elcykler – også i Storbritannien”, skriver Mate.Bike i en kommentar til TV 2. De vi nu afvente, at deres advokater ser nærmere på sagen.


TAGS
elcykel
elektriske transportmidler
Mate.bike

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S