Home » Erhverv » Danske iværksættere bringer Dropbox-alternativ til Danmark
Danske iværksættere bringer Dropbox-alternativ til Danmark

Danske iværksættere bringer Dropbox-alternativ til Danmark

Share

Fildelingstjenesten Anchor skal være sikrere end Dropbox Business og udgøre et stærkt alternativ til den populære tjeneste. To unge danske iværksættere har netop skrevet under på kontrakten som gør dem til eneforhandlere af Anchor her i landet

Stort set siden Nikolas Ottas og Kenneth Jensen stiftede online backup-virksomheden Dansave i 2009, har de ledt med lys og lygte efter en fildelingstjeneste med flere funktioner og større sikkerhed end de populære tjenester som Dropbox Business, Google Drive, Box Enterprise og OneDrive Business.

“Mange medarbejdere bruger stadig disse tjenester, også selvom sikkerheden er alt for dårlig, og det er et stort problem for virksomhederne. Det skyldes bl.a. at der ikke rigtig har været et produkt, der var ligeså nemt at bruge og samtidig mere sikkert”, siger Nikolas Ottas, partner og kundeansvarlig i Dansave og det nystiftede www.anchorworks.dk.

Han fortæller, at Anchor er banebrydende, fordi it-leverandørerne nu selv kan hoste og tilbyde et seriøst og bedre alternativ til Dropbox. Dermed slipper man for den usikkerhed det er at have data liggende på servere i f.eks. USA. Det betyder, at også danske virksomheder, der arbejder med personfølsomme oplysninger har gavn af den nye tjeneste, da disse virksomheder som bekendt har pligt til at gemme data her i landet.

“Anchor fungerer på samme fleksible måde som Dropbox med synkronisering på alle enheder, men med langt flere muligheder for at kontrollere, hvilke data, der deles og af hvem. Man kan tildele den enkelte medarbejder forskellige rettigheder til systemet, og det er nemt at fjerne dem igen, hvis en ansat fyres eller en computer bliver stjålet. Derudover har Anchor individuelle krypteringsnøgler til it-leverandørerne i modsætning til fx Dropbox, der bruger samme nøgle til alle”, forklarer han.

Se også:  Nyt i Dropbox: Upload fotos automatisk og skift format

Som noget helt nyt fremhæver han også muligheden for at cloud-enable virksomhedens filserver.

“I dag er mange it-leverandører tvunget til stadig at tilbyde forældede løsninger så som Sharepoint, VPN og FTP, simpelthen fordi sikkerhed prioriteres højere end fleksibilitet. Men den skelnen behøver de heldigvis ikke længere at lave”, siger han.

Nikolas Ottas kender markedet ud og ind, og han mener ikke, der i dag findes et lignende system, der har samme funktioner som Anchor. Det er udviklet fra bunden, primært af en håndfuld tidligere ansatte i SonicWall, som er en af USA´s førende udbydere af sikkerhedssoftware, fortæller han.
Efter at Nikolas Ottas og Kenneth Jensen var stødt på systemet og havde testet det, besluttede de at tage kontakt til hovedkvarteret i San Francisco, som var noget overraskede over at høre fra Danmark.

“Ledelsen var dog positiv, da vi først var kommet igennem til de rigtige beslutningstagere med vores forslag, fortæller Nikolas Ottas, der ud over Danmark også forhandler om retten til de øvrige skandinaviske lande.

“Det her er et eksempel på, hvor meget det betyder at reagere hurtigt på en god ide, og så tage action. Jeg er sikker på, at det ikke var lykkedes os, hvis vi havde ventet blot et par måneder, for der er utrolig meget hype omkring Anchor lige nu”, siger Nikolas Ottas.

Se også:  Nyt i Dropbox: Upload fotos automatisk og skift format

Den hype, som Ottas refererer til begyndte allerede, da Anchor blev kåret som ”Best Newcomer” af IT-Nation i 2012. Siden da har omkring 200 nye amerikanske it-leverandører hvert kvartal sluttet sig til tjenesten, og i september sidste år blev Anchor så opkøbt af den gigantiske online backup-udbyder eFolder.

Nikolas Ottas fortæller, at kunderne har vist stor interesse for Anchor, som de i øjeblikket tilbyder de i forvejen omkring 100 it-leverandører, som benytter Dansaves online backup løsning. Ambitionerne fejler ikke noget –

“Vi vil være it-leverandørernes foretrukne valg. Vi brænder for at bringe de nyeste teknologier til Danmark, så danske virksomheder kan være i front, når det gælder cloudbaserede fildelingstjenester, storage og backup.
Han vurderer, at inden for to år vil 99 procent af alle it-leverandører i landet kunne tilbyde kunderne en Dropbox-lignende løsning, fordi arbejdsmarkedet bliver mere og mere mobilt og det bliver et must, at medarbejderne skal kunne arbejde fleksibelt uden at give køb på sikkerheden”.

Anchors funktioner:

• Nem administration af brugere fra centralt kontrolpanel.
• Designløsning med eget brand i både browser- pc og mobilapplikationerne (iOS, Android).
• Kan hostes i eget miljø.
• Fuld kontrol over hvor data lagres.
• Microsoft Active Directory integration.
• Cloud-enable enhver fileserver.
• Filgendannelse og versionisering.
• Fjern filer/forbindelse til klienter, f.eks. i tilfælde af en mistet enhed.
• Administreret fildeling til interne og eksterne partnere.


TAGS
dropbox
fildeling

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S