Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Halvdelen af danskerne ser stort på it-sikkerheden

Øget hjemmearbejde forstærker risikoen for at hackere kan komme til. Kun halvdelen af os har styr på opdatering af sikkerheden, viser undersøgelse.

Af Natasja Broström, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

En stor del af danskernes arbejde er de seneste 10 måneder foregået fra hjemmekontoret. Men ifølge undersøgelse fra softwarevirksomheden Citrix har kun halvdelen af de hjemmearbejdende godt nok styr på sikkerhedsopdateringerne af deres computere.

”Det er både overraskende og ret bekymrede,” fortæller Anette Vainer, landechef i Citrix Danmark.

”It-kriminelle udnytter i høj grad den situation, verden befinder sig i lige nu, og det har betydet en betragtelig stigning i antallet af angreb i det forgange år,” understreger Anette Veiner.

Hackere kan få frit spil

Spørgeskemaundersøgelsen, der er foretaget af Analyse Danmark på vegne af Citrix, viser, at 45,6 procent mener, de har tjek på opdateringen af computerens antivirusprogrammer.

32,8 procent svarer, at de har ”nogenlunde” styr på sikkerheden, mens 8,6 procent svarer ”mindre godt”. Næsten samme antal, 8,4 procent, mener, at de ”slet ikke” har styr på opdateringer af sikkerheden.

Anette Vainer understreger problemet med henvisning til, at Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed har karakteriseret cybertruslen mod Danmark under Covid-19-pandemien som ”meget høj”.

Ifølge centrets nyeste publikation om trusselsbilledet er sikkerheden under pres, fordi vi bruger og tilgår arbejdspladsens data hjemmefra. Blandt andet skriver centeret:

”De nye arbejdsvilkår kan give hackere lettere adgang til organisationernes systemer”.

Sluk maskinen hver dag

At øge sikkerheden er dog ikke særlig svært. Hovedparten af vores computere er sat op til at installere automatiske opdateringer i forbindelse med slukning og genstart af programmer og maskinen. Derfor handler det i de fleste tilfælde om at slukke computeren efter endt arbejdsdag og klikke ja til de anbefalede sikkerhedsopdateringer.

Er automatiske opdateringer ikke en mulighed, skal medarbejderne selv foretage opdateringerne med jævne mellemrum.

Processen er særligt vigtig, idet medarbejdernes maskiner ofte ikke er i hænderne på virksomhedens it-ansvarlige, ligesom de er koblet til mindre sikre hjemmenetværk.




IT-JOB

Dynamicweb Software A/S

Tech Team Lead

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere