Home » Internet » Danske BLUETOWN sikrer gode forbindelser til ulandene
Danske BLUETOWN sikrer gode forbindelser til ulandene

Danske BLUETOWN sikrer gode forbindelser til ulandene

Share

Men elektricitet skal der dog til, og selv de steder, hvor der findes elektricitet, er der sjældent tale om en særligt pålidelig døgnforsyning. Derfor har vi udviklet egne strømanlæg opbygget af solpaneler med ladere og batterier, der kan holde et anlæg i drift både om natten og om dagen i 36 timer uden solskin, som det ofte er tilfældet i regnvejrsperioder,” fortæller Jens Raarup.

Flere tekniske løsninger, flere praktiske muligheder

Bluetown kan tilbyde flere løsninger, når det gælder om at skaffe internet til øde områder (remote), landdistrikter (rural) samt bymæssige områder (semi-urban). En særlig løsning udgør Bluetowns såkaldte Umbrella-system, der er designet til at etablere op til 200 Wi-Fi-hotspots såvel udendørs som indendørs i et givet geografisk område.

Løsningen er bygget op omkring en central basestation, der henter netforbindelse via fiberkabel (når tilgængeligt) eller satellit og formidler forbindelsen ud til de enkelte hotspots via Middle Mile-teknologi og derfra til slutbrugerne som Wi-Fi med selvstændig strømforsyning. Rækkevidden er 10-15 km, hvorfor løsningen egner sig godt til landområder og landsbyer.
En anden Bluetown-løsning er Reach-system, der muliggør hurtig etablering på under to dage af Wi-Fi-hotspots i mere øde egne uden eksisterende infrastruktur. Løsningen har grundlæggende de samme fordele som Umbrella-systemet, men er nemmere at flytte.

Se også:  Her er det komplette kort over internet – før og nu

Endelig tilbyder Bluetown det såkaldte Explorer-system, der kan etablere udendørs Wi-Fi-hotspots i længere afstand fra basestationen. Systemet omfatter backhaul via satellit, fiberkabel eller mikrobølgetransmission.

Wi-Fi har ganske vist højst en rækkevidde på 400-500 meter, men da mange mindre afrikanske landsbyer ikke strækker sig meget ud over en km2 i areal, kan en Wi-Fi-løsning sagtens dække langt det meste af en landsby i praksis. Bluetowns forbindelsesløsninger kan i det hele taget tilpasses næsten alle lokale forhold, uanset afstand til basestation og slutbrugere samt terræn (se de udførlige tekniske illustrationer her på siderne).

I Afrika og andre udviklingslande er befolkningen tillige også mange steder afhængig af IoT i form af bl.a. elmålere, vandstandsmålere og lignende trådløse målere og sensorer, der transmitte-rer deres resultater over nettet og dermed også giver mulighed for forbrugsbetaling via nettet.

Se også:  Dét skal du vide om Starlink: Elon Musks globale satellit-internet
Køb et skrabelod til nettet

Bluetowns tilbud om nemt og billigt internet til en spredt lokalbefolkning er baseret på en slags skrabelodder (vouchers), som du kan købe hos købmanden i de små landsbyer, og hvor du skraber dig til et brugernavn og et password. ”Købmanden arbejder på en slags kommissionsbasis og får en procentdel af indtægten fra voucher-salget,” forklarer Jens Raarup. Der er dog tale om mikroøkonomi, da du kan købe sådanne vouchers og få 200-500 Mbyte-forbrug for helt ned til 2 kr. stykket.

TAGS
bluetown
Internet
udvikling
uland

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S