Home » Andet » Dansk software beskytter truet dyreliv
Dansk software beskytter truet dyreliv

Dansk software beskytter truet dyreliv

Share

Overvågningssoftware fra Milestone Systems er med til at beskytte dyrene i sydafrikanske Kruger National Park mod krybskytter og uhensigtsmæssig adfær

At det er nødvendigt at beskytte de truede dyrearter, er der ingen tvivl om. Således har krybskytter for eksempel dræbt op mod 250 dyr i de seneste år i det sydafrikanske vildtreservat Kruger National Park, heriblandt det sjældne hvide næsehorn. Men nu skal en omfattende videoovervågningsløsning fra danske Milestone Systems hjælpe med til at nedbringe krybskytteriet og beskytte dyrene.

Det er dog ikke det eneste, softwaren vil komme til, den vil nemlig også øge sikkerheden for medarbejderne samt de turister, der besøger den næsten 20.000 kvadratkilometer store park.

[pt id=’2004287′ size=’large’ link=’file’]

 

Netværksovervågning

For at klare en overvågningsopgave af den størrelsesorden bliver der brugt en række Axis-netværkskameraer, der styres via Milestorn Systems’ XProtect IP-videoovervågningssoftware. Systemet holder øje med parkens indgange og overvågningsområder døgnet rundt, så parkens ledelse og andre udvalgte medarbejdere har adgang til relevante overvågningsbilleder. På den måde bliver det lettere at fange eventuelle krybskytter eller holde øje med køretøjer, der kan være til fare for dyrelivet.

Regional Manager Mbongeni M. Tukela fra South African National Parks fortæller i en pressemeddelelse fra Milestore Systems, at deres vigtigste mål er at komme krybskytteriet til livs.

Se også:  Hvad er fri software?

”Der er mange fattige og arbejdsløse i lokalområdet, og de ser desværre vores park som et middel til at få mad på bordet. Kødet fra parkens dyr er i høj kurs, og det er derfor, vi har set os nødsaget til at installere videoovervågningsløsningen,” siger Mbongeni M. Tukela.

[pt id=’2004282′ size=’large’ link=’file’]

 

Videoovervågningsløsningen giver på den måde parkens medarbejdere fuldt overblik over, hvilke køretøjer der er i parken, og systemet gør det også let at finde frem til, hvilke biler der kan forbindes med påkørsler af dyr eller krybskytteri. Systemet er samtidig sat op, så det også overvåger hæveautomater og andre steder, hvor de besøgende i den ene eller anden form kan være udsat for røverier og lignende.

”Videoovervågningen gør det muligt at registrere alle, som kommer ind og ud af parken, og vi kan hele tiden dobbelttjekke det visuelt gennem vores videomateriale. Hvis vi har mistanke om illegal adfærd, kan vi via videoovervågningsbillederne få et billede af nummerplader og sammenligne dem med eksisterende registre,” udtaler sikkerhedsmedarbejder David Nethononda, Kruger National Park, i pressemeddelelsen.

[pt id=’2004284′ size=’large’ link=’file’]

 

Sikkerheden er vigtig

I en nationalpark som Kruger National Park skal medarbejderne fra tid til anden ud og hente de elfenben ind, som parkens elefanter efterlader sig af naturlige årsager. Men det kan være en farefuld mission, og derfor sørger Milestones videoovervågningssoftware for sikkerheden, når parkens medarbejdere indsamler elfenbenene.

Se også:  Arlo Ultra [TEST]: Kabelfri overvågning i ægte 4K-opløsning

I 2008 blev det tilladt at sælge elfenben, da fire afrikanske lande besluttede at afholde en samlet auktion, som Kruger National Park bidrog til med i alt 80 ton indsamlet elfenben. Alle indtægter fra salget blev investeret i konserveringsprojekter og vedligeholdelse af parken.

[pt id=’2004286′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”Dansk overvågningssoftware øger sikkerheden i det sydafrikanske vildtreservat Kurger National Park.”‘]

Dansk overvågningssoftware øger sikkerheden i det sydafrikanske vildtreservat Kurger National Park.

”Indsamlingen af elfenben i vores park foregik under særligt skærpede sikkerhedsforanstaltninger, og via Milestones overvågningssystem kunne vi hele tiden holde øje med pakningen af det værdifulde materiale. Alt I alt indbragte auktionen 56 mio. dollars, så det var altafgørende, at sikkerheden var på plads. Og i dag gør de penge det muligt for os at passe endnu bedre på parkens unikke dyreliv,” siger manager M. Tukela, Kruger National Park.

Danske Milestone Systems er glade over at kunne bidrage til bevarelsen af dyrelivet i Kruger National Park.

”Videoovervågningsløsningen i Kruger National Park er et godt eksempel på, at videoovervågning, udover de traditionelle steder som i parkeringskældre og i byområder, anvendes til mange forskellige ting. Vi er meget tilfredse med at være med til at sikre dyrelivet i Kruger National Park og føler i høj grad, at vi er med til at gøre en forskel,” siger administrerende direktør Lars Thinggaard, Milestone Systems.

[pt id=’2004285′ size=’large’ link=’file’]

 


TAGS
overvågning
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S