Home » AOD Pro » Dansk virksomhed skaber satellitbaserede 5G-netværk
Dansk virksomhed skaber satellitbaserede 5G-netværk

Dansk virksomhed skaber satellitbaserede 5G-netværk

Share

Den danske satellitkommunikationsvirksomhed, GateHouse SatCom skal udvikle software, som gør det muligt at udrulle et satellitbaseret 5G-mobilnetværk på globalt plan

Kun 10 procent af jordens overflade er dækket af landbaseret netværk. Det har øget nødvendigheden af stærke netværk, der kan sikre en solid 5G-dækning – og her er satellitbaserede forbindelser i stor efterspørgsel.

Den danske satellitkommunikationsvirksomhed GateHouse SatCom er tilsyneladende med helt fremme i udviklingen af software til fremtidens satellitbaserede 5G-netværk.
For den europæiske rumorganisation ESA og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen har netop støttet GateHouse SatCom med 1,8 millioner kroner, så selskabet kan udvikle softwareløsninger til de såkaldte 3GPP NB-IoT NTN-standarder, som danner grundlag for fremtidens satellitbaseret 5G-teknologi.

“Vi er utrolig glade for samarbejdet med ESA og styrelsen, hvilket er en stor anerkendelse af vores arbejde med at udvikle teknologistandarder for mobilenheder og internet of things-tjenester, så små satellitter fremover kan bruges til at udbrede netværk,” fortæller Per Koch, der er Business Development Manager hos GateHouse og uddyber:

Se også:  IoT indtager nye brancher i Danmark
Eksisterende teknologier

“Konkret går projektet ud på at udnytte eksisterende teknologi fra landbaserede netværk i satellitter, så det er muligt at udbrede 5G-netværk til steder, hvor det landbaserede netværk via master eller kabler ikke kan række eller er utilstrækkelige. Det vil blandt andet blive epokegørende inden for det maritime og logistiske område, hvor netværket kan benyttes til tracking og overvågning, mens det også kan blive et centralt værktøj i den grønne omstilling i forhold til globale klimamålinger.”

Investeringen kommer fra en samlet pulje på 23 millioner kroner, som er blevet fordelt mellem fem danske rumvirksomheder, der er særligt udvalgt af ESA. Det er anden gang, at GateHouse SatCom modtager midler til projektet, som blev støttet med et tilsvarende beløb i 2019 og forventes at være på markedet inden for to år.

Se også:  Motorola Edge+ [TEST]: Buet comeback-mobil overbeviser ikke
Nordjylland topper

Hele tre ud af fem virksomheder, der i år har modtaget støtte fra ESA og Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, har base i Nordjylland, og ifølge Per Koch er koncentrationen af de såkaldte new space-virksomheder ikke tilfældig.

“Hvis man vil arbejde i spændingsfeltet mellem mobil- og rumindustrien, så er Nordjylland stedet. Historisk set har regionen gjort sig bemærket inden for mobilindustrien, hvorfra mange ansatte i de nordjyske new space-virksomheder har deres baggrund. Samtidig er Aalborg Universitet et internationalt anerkendt universitet, der er specialiserede i uddannelser inden for det tekniske område og herunder blandt andet tele- og satellitkommunikation,” siger Per Koch slutteligt.


TAGS
5G

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S