Home » AOD Pro » Dansk startup vil sikre klimavenlig lagring i skyen ved at dele data op
Dansk startup vil sikre klimavenlig lagring i skyen ved at dele data op

Dansk startup vil sikre klimavenlig lagring i skyen ved at dele data op

Share

Ved at flytte data ind i et langtidslager vil den nystartede danske it-virksomhed Grøn Sky reducere CO2-udslippet med op til 90 procent. Løsningen kører i øjeblikket i beta, men de første kunder er ankommet

Der er store ambitioner hos den nystartede danske it-virksomhed Grøn Sky. Sammen med Oracle vil selskabet nemlig tilbyde en helt ny cloud-lagringsløsning, der både skal være sikker og spare på strømmen.

Tricket i den grønne idé fra Grøn Sky er, at man deler filerne op i to grupper: De filer, man vil have straks-adgang til, og de filer, som kan lagres i en long-term storage-løsning. Grøn Skys lagringssystem bistår automatisk med at identificere, hvilke filer man sjældent eller aldrig bruger, og som derfor egner sig til long-term storage.

Systemet kan derfor foreslå, hvilke filer der med fordel kan lægges i long-term storage, men det er kun et forslag, fastslå Pierre Bennorth, CEO hos Grøn Sky over for AOD PRO. Og hvis man får brug for de filer, der er lagret i long-term storage, kan man få adgang til dem inden for få timer.

GroenSky-team.

Folkene bag Grøn Sky er fra venstre CEO Pierre Bennorth, Morten Nilsson, Flemming Andersen og Allan Windekilde.

Long-term storage fra Grøn Sky indebærer, at klimabelastningen reduceres med 90 procent, oplyser selskabet. Samtidig skulle Grøn Sky være billigere end mange kendte cloud-løsninger. Grøn Sky samarbejder med Oracle for at sikre højeste serverkvalitet med topprioritering af datasikkerheden.

Se også:  Tech-giganter vil af med skudsekund – det får computerne til at bryde sammen
Ude for at finde penge

Sådan en løsning kræver startkapital, og Grøn Sky har derfor startet en crowdfunding-kampagne på Indigogo, hvor selskabet forsøger at rejse 10.000 euro i startkapital.

”Kampagnen løber i 60 dage frem til 15. november. Indtil videre har vi nået 28 procent af beløbet og har 34 backere. Vi er i gang med at slå på tromme for vores projekt på sociale medier og deltager på forskellige konferencer for at gøre opmærksom på vores løsning. Så jeg er sikker på at vi nok skal nå vores mål og lidt til, og selvom det skulle vise sig, at vi ikke når målet, så kører vi videre med projektet,” fortæller Pierre Bennorth.

Se også:  Nye professionelle funktioner i Dropbox – gendannelse er blevet nemmere

Pierre Bennorth forklarer videre, at jo mere man lagrer i long-term storage, desto mere reducerer man sit CO2-aftryk, samtidig med at man sparer penge. Man kan ved hjælp af Grøn Skys CO2-beregner hele tiden følge med i, hvor meget man nedsætter belastningen af klimaet ved at lagre i long-term storage frem for straks-lageret.

Til både private og virksomheder

I øjeblikket kører Grøn Skys cloud-løsning i en betaversion, men der er allerede brugere på systemet. En række danske virksomheder har meldt sig, og der er også enkelte private brugere på systemet.

”Når systemet bliver lanceret, så vil det være både private og virksomheder, der kan bruge systemet, og prissætningen vil ikke være forskrækkende. Vi kommer til at læne os meget op ad, hvordan iCloud prissætter deres løsning, med den forskel, at vi har ikke faste trin, du er bundet til. Du vil kunne vælge med en slider, hvor meget lager du skal bruge,” pointerer Pierre Bennorth.


TAGS
Cloud
klima
skyen

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S