Home » Erhverv » Dansk softwaresucces i 150 lande
Dansk softwaresucces i 150 lande

Dansk softwaresucces i 150 lande

Share

På trods af en digital verdensorden er det først nu, salgstallene for IP-baseret Video Management Software har overhalet de analoge løsninger. Danske Milestone Systems meldte sig tidligt under den digitale fane og vækster i dag med en faktor to i forhold til det globale VMS-marked. Verdenen over har man således foretaget mere end 150.000 installationer

Overvågning – isoleret set klinger ordet en kende negativt, men ikke desto mindre er videokameraer alle mulige og ikke mindst umulige steder blevet en del af vores hverdag. Uanset om vi kan lide det eller ej.

I bestræbelserne på at yde borgerne sikkerhed i det offentlige rum er de blevet både nødvendig og uundværlige. Har vi fået et  overvågningssamfund? Måske, men hvis du tror, der er nogen, som orker at følge dig skridt for skridt på en monitor, lige så snart, du bevæger dig uden for din hoveddør, kan du roligt tro om igen.

Bevares. Muligheden for den totale overvågning er der naturligvis, og etik skal derfor altid have en plads i dette univers. Men faktum er, at i en verden, hvor digitale billeddata i stadig højere grad krydres med anvendelsen af avanceret, kunstig intelligens, øges mulighederne samtidig for at trække lige præcis den information ud, som er nødvendig i en given situation.

Den gør det med andre ord muligt at fokusere på ”the bad guys” uden at kompromittere ”the good guys”. Samtidig er det et teknologisk krydsfelt, som gør det muligt at være proaktiv og helt forhindre hændelser.

Spar tid og ressourcer

En af de største udfordringer i forbindelse med overvågning og monitorering er, at det kan være ganske uoverskueligt at skulle holde øje med et panel med mange skærme. Derfor er prediktive funktioner blevet essentielle i form af f.eks. en alarm, hvis der er bevægelse et sted, der ikke skal være bevægelse eller, hvis f.eks. en taske har stået ubevogtet i længere tid i en afgangshal i en lufthavn.

Se også:  Kæmpe stigning i SaaS-abonnementer – slut med at eje software

Varsling af anormalitet i forskellige afskygninger er således en naturlig del af en moderne VMS-løsning. En anden udfordring er, at hvis en hændelse har fundet sted, tager det urimelig lang tid at kigge optagelserne igennem fra ende til anden. Derfor har Milestone Systems et samarbejde med den israelske softwarevirksomhed BriefCam, der har lanceret en teknologi, som trækker tidsforløb uden aktivitet sammen.

På den måde kan man i en kort, komprimeret sekvens se alle de mennesker, der er gået forbi kameraet i en given periode. De har ikke nødvendigvis gjort det samtidig, men vises i et samlet forløb sammen med en tidsmarkering.

Understøtter 150 leverandører

Når det gælder IP Video Management Software (VMS) er danske Milestone Systems i Brøndby blandt de absolut førende på verdensplan. I dag er firmaet ejet af Canon, men ikke desto mindre samarbejder man med næsten 150 hardwareleverandører, hvilket betyder, at man har mulighed for at cementere sin position på en række regionale markeder i samarbejde med aktører, som måske er helt ukendte på vores breddegrader. Ligeledes kan nævnes, at Milestone Systems er dominerende inden for software til en række højt specialiserede kamerasegmenter.

Se også:  Kæmpe stigning i SaaS-abonnementer – slut med at eje software

En af hovedårsagerne til, at man på et stærkt konkurrencepræget marked har en global markedsandel inden for VMS på flotte 9,1% er, at man har forstået at takle overgangen fra den analoge verden til den digitale IP-baserede ditto. En del konkurrenter har ikke formået denne transformation og er i dag enten helt væk eller stærkt reduceret.

Samtidig er det imidlertid væsentligt at påpege, at løsningerne ikke alene kan sælges på fancy effekter og funktioner. Der er tale om et ganske konservativt marked, hvor pålidelighed samt driftssikkerhed er alfa og omega.

Nu har vi regnekraften

Kunstig intelligens har været på dagsordenen i en årrække. Det nye er, at vi nu råder over den nødvendige regnekraft til at kunne realisere løsningerne. I den sammenhæng spiller firmaer som Nvidia og Intel en markant rolle.

Ovenpå dette lag placerer Milestone Systems sig med et processeringsframework, der blandt andet byder på en regel- og event motor, der snakker sammen med løsninger fra en række partnere inden for kunstig intelligens, når det gælder muligheden for at håndtere de mange metadatastrømme, der i dag kan trækkes ud af video.

Når det gælder kunstig intelligens i almindelighed og billedoptimering i særdeleshed, arbejder Milestone Systems naturligvis også sammen med Canon, der har en årelang ekspertise inden for dette felt.

TAGS
Dansk IT
international
software

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S