Test: Dansk smartphone er på rette spor

Test: Dansk smartphone er på rette spor

Share

Den danske ID1 viser lovende takter, men der er langt igen, før den kan hamle op med populære mobiler fra Apple og Samsung.

Det vakte stort påstyr da ID2ME i sidste uge præsenterede ID1. Her er nemlig tale om noget så sjældent som en dansk smartphone.

ID2ME, som har knoklet en sej kamp for at få mobilen på markedet, vil ikke bare efterligne konkurrenterne. Det danske firma har en helt ny tilgang til måden du skal betjene din smartphone.

Simpel brugermenu

Den nye mobil har en specialudviklet brugermenu, som ikke ligner den vi kender fra iPhone eller fra andre af de populære smartphones på markedet. Tanken er, at det skal være simpelt at styre mobilen, og at du skal have hurtig adgang til dine apps. 

Se også:  Test: Meget Motorola-mobil for moneterne

Man lærer da også lynhurtigt at bruge det. Ligeså hurtigt opdager man dog, at der mangler en del arbejde i detaljerne. Hvorfor er det ikke muligt at trykke direkte på ikonerne? Så ville det være nemmere at navigere, når mobilen ligger på bordet, og det ville samtidig gøre det langt hurtigere at tilføje nye apps til cirklerne. Det virker indlysende at klikke direkte på de tomme pladser, som endda er forsynet med et “+”. I stedet må du grave de apps du vil tilføje frem bagerst i menusystemet. Hver gang du har hentet en ny app skal dette gøres. Det havde været oplagt med en cirkel for “nye apps”, hvor dem du henter er tilgængelige med det samme.

Se også:  Mobilen har taget kamera-herredømmet

Del denne