Test: Dansk smartphone er på rette spor

Test: Dansk smartphone er på rette spor

Share

Den danske ID1 viser lovende takter, men der er langt igen, før den kan hamle op med populære mobiler fra Apple og Samsung.

Det vakte stort påstyr da ID2ME i sidste uge præsenterede ID1. Her er nemlig tale om noget så sjældent som en dansk smartphone.

ID2ME, som har knoklet en sej kamp for at få mobilen på markedet, vil ikke bare efterligne konkurrenterne. Det danske firma har en helt ny tilgang til måden du skal betjene din smartphone.

Simpel brugermenu

Den nye mobil har en specialudviklet brugermenu, som ikke ligner den vi kender fra iPhone eller fra andre af de populære smartphones på markedet. Tanken er, at det skal være simpelt at styre mobilen, og at du skal have hurtig adgang til dine apps. 

Man lærer da også lynhurtigt at bruge det. Ligeså hurtigt opdager man dog, at der mangler en del arbejde i detaljerne. Hvorfor er det ikke muligt at trykke direkte på ikonerne? Så ville det være nemmere at navigere, når mobilen ligger på bordet, og det ville samtidig gøre det langt hurtigere at tilføje nye apps til cirklerne. Det virker indlysende at klikke direkte på de tomme pladser, som endda er forsynet med et “+”. I stedet må du grave de apps du vil tilføje frem bagerst i menusystemet. Hver gang du har hentet en ny app skal dette gøres. Det havde været oplagt med en cirkel for “nye apps”, hvor dem du henter er tilgængelige med det samme.

Se også:  Guide: Den store specs-guide for smartphones

Måden man organiserer sine apps trænger ligeledes til en opstramning. Vil du ind og tilføje apps eller ændre på rækkefølgen i en cirkel, sker det via en vertikal liste, der tilsyneladende er organiseret mere eller mindre tilfældigt – placerer du en app under en anden, kommer den ikke nødvendigvis til figurerer sådan i cirklen. Du må holde et vågent øje på den lille illustration ud for hver placering, for at se hvor den ender. Det er alt andet end intuitivt, og gør at det kan blive et sejt arbejde at organisere sine cirkler.

Dette er ting der vil kunne rettes i en software-opdatering, men det undrer, at ID2ME ikke har taget hånd om sagerne, inden mobilen blev sendt på markedet.   

Se også:  Sonys nye smartphone skyder 1000 billeder i sekundet

Selvom betjeningen foregår på anden vis end vi er vant til, er mobilen baseret på det velkendte Android-system fra Google – det samme som sidder i langt de fleste mobiler i dag. Du har dermed adgang til alle de funktioner du forventer af en smartphone og mulighed for at hente et væld af apps. Med blandt andet NFC og dual-sim er udvalget af features er upåklageligt, prisen taget i betragtning. 16 GB er dog ikke voldsomt meget lagerplads, men det kan udvides med SD-kort.

Skærmen skuffer

Der er tale om en relativt slank og let smartphone. Den er rar at holde på og føles rimelig solid. Man får to covers med til den – et sort i plast og et rødt i metal.

Del denne