Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Dansk chat-robot hjælper dig med at finde bolig via Messenger

Lille Aarhusiansk startup er først med dansksproget chatbot, baseret på ny Facebook teknologi.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.



I fremtiden behøver der ikke længere sidde en kundeservicemedarbejder ved tasterne for at besvare danskernes henvendelser på Facebook. Kodyl ApS, et lille Aarhusiansk startup, har nemlig, som de første, lanceret en dansksproget chatbot, som brugere på personlig vis kan interagere med.

Det lille Aarhusianske startup, Kodyl ApS, har udviklet en chatbot, som kan hjælpe danskerne med at finde en bolig. Den er den første af sin slags på dansk, og er baseret på natural language processing teknologi , der udmærker sig ved at kunne tolke og forstå hensigten med fritekst.

Med chatbotten kan Kodyl ApS derfor kommunikere direkte til deres brugere med en blanding af kunstig intelligens og personlig interaktion.

“Vi har tidligere set simple chatbots, som kan tolke og forstå simple kommandoer. Det nye er, at du kan interagere med vores chatbot, som var det et menneske og så er det den første dansksprogede chatbot”, fortæller Daniel Juhl, som står i spidsen for projektet.
Fra ord til handling på 3 dage

Chatbotten er et resultat af et 3 dages internt hackathon, hvor Daniel Juhl og hans udviklere Martin Kure og Kenneth Mathias Pedersen, arbejdede intensivt på projektet. Det blev sat i værks allerede samme dag, som det danske sprog blev tilføjet til Facebooks natural language processing værktøj i beta version: “Det var oplagt for os at gå i gang med det samme, da vi gennem en af vores kerneforretninger på lejeboligmarkedet, får massevis af henvendelser fra boligsøgende. Faktisk foregår størstedelen af kommunikationen med brugere der, og det var derfor meget interessant for os som et lille startup at forsøge at strømline noget af kommunikationen der”

Ikke en afløser for kundeservice

Ifølge Daniel Juhl handler det dog ikke kun om at strømline kommunikationen, men også om at højne serviceniveauet: “Vi betragter det som en service, at folk kan få svar på deres personlige henvendelser inden for et splitsekund, hvilket vi på ingen måde ville kunne følge med til manuelt” . Daniel Juhl understreger dog, at hensigten med chatbotten ikke er, at den helt skal afløse kunderservice medarbejderne, men blot håndtere de typiske henvendelser:

“Vi oplever, at omtrent 80 procent af de henvendelser, som vi får, drejer sig om de samme ting, og dem kan chatbotten løse. I de tilfælde, hvor den ikke kan det, så er det selvfølgelig fortsat meningen at vores dygtige kundeservice medarbejdere skal tage over og hjælpe”.
Chatbot hjælper dig med at finde bolig

Chatbotten er udviklet til at hjælpe boligsøgende med at finde en bolig på lejeboligmarkedet, og er i første omgang lanceret gennem Kodyl ApS’ kerneforretning den populære boligportal Akutbolig.dk, men teknologien kan i princippet bruges inden for en hvilken som helst branche. I øjeblikket handler det for Kodyl ApS om at fortsat at teste og forbedre chatbotten på lejeboligmarkedet, men på sigt er det meningen, at Kodyl ApS også vil afsøge muligheden for at arbejde med chatbotten på andre markeder, fortæller Daniel Juhl.

For at sikre høj kvalitet har Facebook valgt at begrænse muligheden for at gå live med en chatbot via Facebook Messenger. Det er først efter en manuel validering og godkendelse, at ens chatbot får lov at kommunikere med brugerne ­ hvilket det lille aarhusianske startups chatbot netop er blevet godkendt til.

Sådan fungerer det:

Du kan fra i dag starte en chat med Akutbolig.dk via Facebook Messenger, som du ville med dine venner og straks få svar på din personlige henvendelse. Hvis du eksempelvis skriver, at du leder efter en bolig i Aalborg, så vil du eksempelvis blive spurgt om, hvor meget du har mulighed for at betale i husleje og hvor mange værelser du ønsker, og dernæst vil du blive henvist til de boliger, som passer til dine krav. Du kan også skrive flere af dine kriterier i samme besked, og hvis der ikke er nogle boliger, der matcher dine krav, foreslår chatbotten dig at ændre i dine krav eller tilbyder at kontakte dig, hvis der dukker nogle nye boliger op, der gør.

Prøv chatbotten her: m.me/AkutBolig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere