Home » AOD Pro » Europas første murerrobot er mødt på arbejde
Europas første murerrobot er mødt på arbejde

Europas første murerrobot er mødt på arbejde

Share

Ved hjælp af laserstyring kan dansk murerrobot aflaste menneskelige murere, der ellers må lægge hundredevis af mursten hver dag

En dansk murerrobot er mødt på arbejde – og den er Europas første af sin art. Det er Platform.as, som har udviklet robotten, som skal medvirke til at forhindre nedslidning af ryg og skuldre hos menneskelige murere. Lige nu hjælper robotten entreprenøren Enemærke & Petersens murere på byggepladsen Fruehøjgaard i Herning.

”Vi har udviklet robotten for at gøre hverdagen nemmere for alle de murere, der benytter vores arbejdsplatforme hver dag. Jeg er selv uddannet murer og ved, hvor hårdt det kan være at bukke og strække sig 700 gange på en dag. Det skal robotten hjælpe med,” siger direktør Casper Knudsen fra Platform.as, som har skabt robotten.

Se også:  Fremtidens sexrobotter kan opfylde flere behov

”Vores robot kan ikke erstatte mureren. Den er blot en ny og forbedret ”murerske”, som kan hjælpe til i hverdagen,” tilføjer han.

Tager det monotone arbejde

Robotten hjælper til med at lægge både sten og mørtel – til gavn for arbejdsmiljøet.

”Robotten skal udføre det monotone arbejde, hvor håndværkerne for eksempel vrider ryggen, når de skal række højt op eller bukke sig langt ned. På den måde er robotten som et hjælpeværktøj på pladsen med til at skabe et bedre arbejdsmiljø, og det er en rigtig god udvikling for vores branche,” siger Palle Glæsborg Nielsen, der er byggeleder på Fruehøjgaard.

Robotten kan både påføre mørtel og lægge mursten.

Robotten kan både påføre mørtel og lægge mursten.

Robotten kaldes BrickBot, og den er bygget af robotvirksomheden Robot At Works fra Odense. BrickBotten er særligt fremstillet til at være selvkørende ved hjælp af Platform.as’ lifte, hvorfra mureren kan lade den med mursten og mørtel. Når murstenene ligger klar, murer robotten fuldautomatisk hen langs facaden og korrigerer ved hjælp af laserstyring, hvor sten og mørtel skal placeres.

Se også:  Dansk robotgigant lancerer to selvkørende robotter til tungt arbejde

På Fruehøjgaard er det murer Alex Bach, der i første omgang får BrickBotten som sin nye kollega:

”Jeg glæder mig rigtig meget, og jeg ser virkelig en fremtid i det. Selvom jeg kun er 33 år, kan jeg allerede nu mærke, hvis jeg har arbejdet meget med de samme bevægelser. På den måde kommer robotten til at lette min arbejdsdag, og det kommer til at betyde mindre slid af min ryg og skuldre,” siger Alex Bach.


TAGS
robot

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S