Home » AOD Pro » Dansk højtalerproducent trækker sin produktion hjem fra Kina
Dansk højtalerproducent trækker sin produktion hjem fra Kina

Dansk højtalerproducent trækker sin produktion hjem fra Kina

Share

Den prisvindende audiovirksomhed Lemus investerer tungt i fremtidssikring og virksomhedens værdisæt. Efter to års omstilling fremstilles virksomhedens produkter nu på dansk jord

Den danske virksomhed Lemus, der fremstiller æstetiske lydmøbler, har besluttet, at en central del af deres produktion ikke længere skal foregå i Kina. Det er virksomhedens produktion af kabinetter, til deres eftertragtede højtalere, der nu skal fremstilles i Danmark, hvor højtalerproducenten i forvejen fremstiller møblerne til sine lydmøbler.

Beslutningen om at placere produktionen af kabinetterne i Danmark begrundes blandt andet med et ønske om at forankre virksomhedens værdisæt i forsyningskæden. Samtidig er det led i en plan om at optimere virksomhedens omstillingsparathed i en global økonomi, der er præget af krise.

– For os, da vi skulle træffe beslutningen, handlede det om meget mere end tal. Det blev til en værditænkning om, hvor vi gerne vil se virksomheden fem til ti år fremme i tiden. Hvad ville forbrugerne f.eks. tænke om os og vores produkter? Vi vil gerne skabe arbejdspladser i Danmark, fortæller Rasmus Kastrup, administrerende direktør og grundlægger af Lemus.

Se også:  Omsatte for en million på ti minutter: Corona førte til succesrig omstilling
Investering i virksomhedens værdisæt

For Lemus er der ingen tvivl om de store fordele, der er ved at fremstille sine varer i Danmark. Med lokal produktion opnår de blandt andet billigere fragt, korte lead times, forbedret produktkvalitet og bedre kontrol over værdikæden.

Investeringen handler dog i lige så høj grad om at drive en virksomhed, der er værdifuld for forbrugerne. For Lemus betyder det at producere dansk og skabe danske arbejdspladser. Derudover opnår Lemus et betydeligt lavere CO2-aftryk og mulighed for at fremstille møbler af europæisk FSC-certificeret træ.

– Ser man blot på fakturaen, er det betydeligt dyrere at producere i Danmark. Men når vi først inddrager reklamation, fragt og lead times, udligner prisforskellen sig hurtigt. Og så glæder vi os til at styrke kvaliteten af vores produkter, være med til at skabe flere arbejdspladser i Danmark og skære ned på vores CO2-udslip, fortæller Rasmus Kastrup.

Se også:  Omsatte for en million på ti minutter: Corona førte til succesrig omstilling
Omstillingsparatheden lagt under pres

Med en leveringstid på lidt over et halvt år, forsinkelser, told og risiko for leverandørkonkurser er der ikke meget, der taler for at holde produktionen i Kina. Dertil er fragtomkostningerne fra Kina eksploderet de seneste år, forklarer Rasmus Kastrup.

– Lange leveringstider og øget fragtpriser har ligeledes dannet grundlaget for vores beslutning om at trække produktionen hjem. De seneste år har vist os, at det ikke længere er optimalt for os at producere i udlandet. Vi blev simpelthen for ufleksible, og der var udfordringer med kvaliteten af produkterne, fortæller Rasmus Kastrup, administrerende direktør og grundlægger af Lemus.


TAGS
lemus

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S