Dansk gymnasieteam til amerikansk robotdyst

Dansk gymnasieteam til amerikansk robotdyst

Share

Danske unge på Fablab i København sender for første gang robotter afsted til international robotkonkurrence

Robotbygning er ikke kun forbeholdt store firmaer med masser af penge og veluddannede medarbejdere. I Københavns nordvestkvarter på Fablab gør et hold af unge mennesker sig klar til at sende det første nordiske hold robotter afsted til en stor international robotdyst. Fablab eller Fabrikations Laboratorium udgøres dels af et højteknologisk værksted, dels af et netværk af nysgerrige, innovative, opfindsomme og kreative brugere med lyst til at opnå teknisk viden og kunnen samt også lysten til at dele ud af deres viden. Centrum i den særlige aktivitet har været et team af 12 unge gymnasieelever, der er udvalgt af Akademiet for Talentfulde Unge med henblik på at deltage som Nordens første hold i den store amerikanske robotkonkurrence FRC (First Robotic Competition). Konkurrencen er specielt udformet for unge mennesker, der dyster indbyrdes, og i år hedder begivenheden FIRST Stronghold og bliver afholdt i Las Vegas.

Se også:  XYZrobot Bolide Y-01 [TEST]: Din egen elektroniske kampmaskine

Sidste år var det 24. gang konkurrencen blev afholdt og her deltog 2904 teams bestående af omkring 73.000 studerende og 17.500 mentorer fra i alt 19 lande. Dette år deltager over 3100 hold, hvoraf seks er fra Europa, og i alt dyster mere end 78.000 studerende fra hele verden. Konkurrencerne er opdelt i både regionale og landsdækkende dyster, og ud over selve konkurrencemålet kæmper deltagerne også om at opnå priser inden for dyder som bl.a. konstruktion, opfindsomhed og design.

Normalt består de fleste hold af omkring 25 personer, men kan for så vidt bestå af alt fra 2-150 mennesker. Hvert hold har deres egne voksne mentorer, der eksempelvis kan udgøres af professionelle ingeniører, lærere, konstruktører eller videregående studerende på de tekniske uddannelser. Selve konkurrencen er opbygget af 8-10 kvalifikationsrunder fulgt af en række frasorteringsdyster, indtil kun de allerbedste hold er tilbage, og den endelige absolutte vinder kan udpeges. Præmierne er legater, stipendier og adgang til mere end 200 højere læreranstalter rundt i verden.

Der arbejdes koncentreret på det danske hold, der tæller både drenge og piger.

Der arbejdes koncentreret på det danske hold, der tæller både drenge og piger.

Del denne