Home » Transport » Dansk forsikringsselskab giver rabat til elbiler
Dansk forsikringsselskab giver rabat til elbiler

Dansk forsikringsselskab giver rabat til elbiler

Share

LB Forsikring giver rabat på bilforsikringen til alle biler, der har opnået 5 stjerner i Green NCAP test. Det skal give medlemmerne større incitament til at vælge klimavenlige biler og skubbe på den grønne omstilling

Elbiler er som udgangspunkt dyrere at forsikre end benzin og dieselbiler. Det skyldes blandt andet, at elbiler involveret i 20 procent flere uheld end andre biler. Mange af uheldene er såkaldte ’hovsa-skader’, der opstår, når føreren bliver overrasket af elbilens hurtige acceleration og forulykker i parkeringskælderen eller i hækken.

Alligevel har LB Forsikring, Danmarks 3. største forsikringsselskab på privatmarkedet, valgt at indføre en rabat på klimavenlige biler.

”Det er ingen hemmelighed, at elbiler af flere årsager er dyrere at forsikre. Derfor er det utraditionelt, at vi går den modsatte vej, og gør særligt klimavenlige biler billigere at forsikre. Det har vi valgt at gøre, fordi vi sammen med vores medlemmer, gerne vil skubbe på den grønne omstilling,” siger Steen Holse Andersen CCO i LB Forsikring

Konkret betyder det, at LB Forsikring nu giver 500 kr. i rabat på kaskoforsikringen på alle biltyper, der har fem stjerner i Green NCAP, som er en uvildig international standard, som også kendes fra sikkerhedsvurderinger.
LB Forsikring er det første forsikringsselskab i Danmark, der uddeler denne type klimarabat på biler:

Se også:  Audis nye elbil kommer til Danmark i starten af næste år - kan forudbestilles nu

”Det er lidt ukendt land for os at arbejde med denne type rabatter. Derfor har vi også valgt at bruge andre til at bedømme klimabelastningen på biler, mens vi beskæftiger os med det, vi ved noget om, nemlig bilforsikring,” forklarer Steen Holse Andersen.

Dansk Elbil Alliance: Godt med ekstra incitament

Hos Dansk Elbil Alliance er man glad for tiltaget fra LB Forsikring.

”Vi hilser det meget velkommen at der på den her måde skabes ekstra incitamenter til at skifte fra fossil til elbiler. Det er klart at politikerne sidder med muligheden for at skrue på de helt store knapper, men man skal ikke undervurdererat det betyder noget for såvel nuværende, som kommende, elbilejere at deres valg positivt understøttes af andre aktører, der påvirker den samlede økonomi i at have elbil”, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance

For LB Forsikring er klimarabatten endnu et tiltag, der skal skabe stærkere incitamenter til at træffe grønne valg for de 400.000 medlemmer i selskabet.

Se også:  MateBike Mate X 250+ [TEST]: Et bæst til de brede cykelstier

”Der er ingen tvivl om, at klimaudfordringen fylder utroligt meget – både i samfundet og hos vores medlemmer. Derfor er det også vores forpligtelse at skabe produkter og services, der kan være med til at understøtte en mere bæredygtig udvikling,” slutter Steen Holse Andersen.

Udover rabatten til klimavenlige biler lancerede LB Forsikring for nyligt også Danmarks første delebilsforsikring med 0 kr. i selvrisiko og selskabet forventer mange lignende tiltag i fremtiden.

Klimarabatten bliver allerede nu fratrukket prisen hos medlemmer med de biltyper, der opfylder kravene.

FAKTA

Klimarabatten gives til biler, som har fået 5 stjerner i Green NCAP. På nuværende tidspunkt er det tre bilmodeller, der lever op til denne vurdering:
Nissan Leaf, 40 Kwh, N-Connecta, 4×2 Eletric Automatic,
BMW i3, Electric 4×2 Automatic,
Hyundai Ioniq Electric 4×2 Automatic

Rabatten er på 500 kr. på kaskodækningen og udløses automatisk på de udvalgte modeller, når man beregner en pris på hjemmesiderne i LB Forsikring.

Elbiler [STORTEST]: Fra mini til SUV – så forskellige er elbilerne


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
Forsikring

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S