Home » Andet » Danskere satser stort på virtual reality
Danskere satser stort på virtual reality

Danskere satser stort på virtual reality

Share

Til februar åbner Virtual Reality-butik i København. De to indehavere er også klar med det første danske virtual reality-spil

Virtual reality er ikke bare for gamere, digitale ingeniører og nørdede investorer. VR er for alle, mener Simon Lajboschitz, som i dag sender Cityscape Repairman på gaden. Spillet er første skridt på vejen mod at skabe et VR-fælleskab – i virkelighedens Danmark.

”Danmark er mere end klar til mere virtual reality,” siger Simon Lajboschitz, der med sin partner, Peter Fisher, længe har færdedes i VR-miljøet både internationalt og i Danmark. ”Vi vil gerne skabe rammerne for, at VR kan udvikle sig i Danmark, og vi tror på, at vi er ved at skabe grobund for netværk og videndeling inden for virtual reality her,” siger han.

”Alle kan være med. Det er det, der er pointen. Vi vil gerne udbrede viden om virtual reality og de utallige muligheder, det bringer med sig, hvis vi forstår at anvende teknologien rigtigt,” siger Simon Lajboschitz.

Med virtual reality kan du som arkitekt gå rundt i det hus, du har tegnet, inden det bliver bygget. Som kirurg kan du forberede dig på en svær operation, inden patienten lægges i narkose. Som bjergbestiger kan du stå på Mount Everest og skue ud over bjergkæderne – og samtidig se, hvordan bjergkæden er blevet til.

Se også:  HTC Vive Cosmos [TEST]: Virtual reality på den (næsten) nemme måde

”Netop derfor vil vi gerne have virksomheder, skoler og helt almindelige mennesker med på bølgen, så vi sammen kan finde ud af, hvad denne her teknologi kan bruges til. Hvem ved, måske opstår den helt store idé, når en kørelærer prøver et VR-spil og efterfølgende revolutionerer, hvordan man lærer at køre bil. Det er den slags viden, som vi vil udforske og udvikle med folk som rent faktisk kan skabe det i virtual reality,” siger Simon Lajboschitz. ”Og med Cityscape Repairman har vi taget det første skridt.”

Flere spil på vej

Spillet udgives af virksomheden Khora, som også Peter Fisher er en del af. Han er designeren bag Cityscape Repairman. Spillet havde han med i finalen til Oculus Game Jam i maj 2015 og tog en bronzepokal med hjem. Om spillet fortæller Simon Lajboschitz:

Se også:  Listen: VR-Headsets der ikke helt klarede skærene

”Selve spillet foregår i en mørk, futuristisk urban verden, hvor du skal bruge din intuition til at løse en række opgaver, som stimulerer flere af dine sanser. Mange har allerede taget rigtig godt i mod spillet, og det er vi virkelig glade for, for det er kun første kapitel i den virtuelle fortælling, vi gerne vil formidle.”

Det næste spil, som Khora udgiver, sendes på gaden i 2016 og hedder DIY The Universe. Inspireret af Cityscape Repairman, og de opgaver spillerne her bliver stillet, er det næste spil for skoleelever, der skal arbejde sammen 2 og 2 og skabe universet og liv på jorden ved at samle de nødvendige atomer.

Til februar åbner Khora dørene til sine lokaler i Kødbyen, hvor alle er velkomne indenfor til VR-spil, -læring, -sparring, -foredrag og -idéudvikling. Kort sagt et virkeligt knudepunkt for virtual reality i dagens Danmark.


TAGS
virtual reality
VR

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S