Home » Sikkerhed » Danmark på hackeraktivisters liste
Danmark på hackeraktivisters liste

Danmark på hackeraktivisters liste

Share

Hackeraktivisterne fra Operation Killing Bay er kendte for deres cyber-angreb mod virksomheder, der støtter hval- og delfinfangst. De har hovedsagligt angrebet japanske virksomheder, men har nu også fået Danmark, Island og Færøerne i kikkerten. Det viser en ny sikkerhedsrapport fra Akamai.

Dyrevelfærd er ikke kun noget, der optager politikere og interesseorganisationer. Også på internettet kæmpes kampen om dyrenes ret til et godt liv. En af de kendte aktører er hackeraktivisterne fra Operation Killing Bay, der nu har føjet danske virksomheder på deres fjende-liste. Det viser en ny sikkerhedsrapport fra Akamai, der har undersøgt en lang række angreb på internettet fra januar til marts 2016.

Se også:  Har du en piratudgave af Office eller Photoshop – så går hackere efter dig

Operation Killing Bay er kendte for deres cyberangreb mod den japanske regering og andre hjemmesider, der ejes af virksomheder, der deltager i hval- eller delfinfangst. Men da der ikke er nogle landegrænser på internettet, kigger hackeraktivisterne også mod Norden.

”Vi kan se, at Operation Killing Bay har tilføjet lande som Danmark, Island og Færøerne på deres fjende-liste. Det skyldes angiveligt, at de nordiske lande har skabt omtale på internettet med historier som fx fangsten af grindehvalerne på Færøerne. Det er en dynamik, vi også har set tidligere med aflivningen af giraffen Marius, der jo gik verden rundt og skabte meget omtale på de sociale medier. ”, siger Per Sterner, nordisk direktør for Akamai.

Se også:  Berygtet malware er væk – men straks tager en anden over

Hackeraktivisterne i Operation Killing Bay går hyppigst efter virksomheder, der leverer og producerer fisk og skaldyr til detailbranchen, regeringshjemmesider og forlystelsesparker, som fx zoologiske haver. Ifølge en af hackerne begyndt gruppen også at gå efter virksomheder, der ikke gjorde noget aktivt imod hvalfangsten, men blot var neutrale.


TAGS
hacker

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S