Home » Erhverv » Danmark i front med kunstig intelligens
Danmark i front med kunstig intelligens

Danmark i front med kunstig intelligens

Share

Regeringen har en klar ambition om, at Danmark skal være helt i front inden for kunstig intelligens i Europa. Den ambition har nu resulteret i, at Dansk Standard skal stå i spidsen for udviklingen af europæiske standarder på området

For nyligt var der digitalt topmøde i koncerthuset i DR Byen i København, hvor ikke mindre end syv ministre, fremlagde regeringens planer for den digitale fremtid. Den kommer i høj grad til at omfatte anvendelsen af kunstig intelligens, hvilket betyder, at der skal deles data mere end nogensinde før.

Ikke blot i Danmark, men på tværs af grænser, da anvendelsen af kunstig intelligens kræver større datamængder, end vi er i stand til at generere alene, for at kunne skabe både højtydende og nye, innovative løsninger. I mange andre sammenhænge kender vi til it-standarder, og det er ligeledes nødvendigt på dette område.

Se også:  Nu skal danske chatbots også kunne dansk

Det siger sig selv, at der skal være tale om internationale standarder, og Danmark er med helt i front. Dansk Standard er nemlig udvalgt til at stå i spidsen for en europæisk fokusgruppe for kunstig intelligens. Dermed får vi en afgørende rolle at spille, når fremtidens internationale standarder på området skal defineres, hvilket altså spiller tæt sammen med regeringens netop lancerede strategi.

Det betyder, at Dansk Standard fremadrettet har gode muligheder for at sætte vigtige fingeraftryk på fremtidens internationale standarder og dermed varetage de danske interesser inden for den teknologi, der bliver en seriøs samfundsmæssig gamechanger.

Standarder skaber tryghed

”Fokusgruppens arbejde er vigtigt, fordi den skal samle og kvalificere det europæiske input til det internationale standardiseringsarbejde. En del af arbejdet er også at vurdere, om der er et særligt behov for at udvikle europæiske standarder som supplement til de internationale”, siger Kim Skov Hilding, der er standardiseringskonsulent i Dansk Standard. Udviklingen inden for kunstig intelligens går stærkt.

Se også:  Avanceret ansigtsgenkendelse ser hvad du føler

Derfor er der behov for at udarbejde fælles rammer, retningslinjer og definitioner, der går på tværs af landegrænser. Fælles internationale standarder vil nemlig åbne markedet og gøre det nemmere at udvikle og afsætte ny teknologi og nye produkter.

”Jeg tror, Danmark blev valgt til at stå i spidsen for fokusgruppen for kunstig intelligens, fordi vi har været med helt fra starten og har skabt os et godt internationalt netværk på området. Samtidigt har man fra dansk side en række engagerede aktører i standardiseringsarbejdet, der spænder bredt med repræsentanter fra både forbrugerorganisationer, forskning, industri og myndigheder”, siger Kim Skov Hilding.

Samtidigt vil standarder for kunstig intelligens øge trygheden for de danske forbrugere, mener Kim Skov Hilding, der ligeledes understreger, at det er regeringens stærke fokus på standarder inden for netop dette område, der har været med til at gøre det muligt for Dansk Standard at hjemtage den europæiske fokusgruppe.

TAGS
AI
industri
Kunstig intelligens

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S