Home » Erhverv » Danmark har verdens dyreste forretningsrejser – onlinemøder giver kæmpe besparelser
Danmark har verdens dyreste forretningsrejser – onlinemøder giver kæmpe besparelser

Danmark har verdens dyreste forretningsrejser – onlinemøder giver kæmpe besparelser

Share

I en ny undersøgelse fra it-virksomheden Cisco fremgår det, at Danmark har verdens dyreste forretningsrejser. En forøgelse af rejsefrie møder på blot 15-30 procent kan give besparelser på et tocifret milliardbeløb, og derfor er rejsefrie møder et oplagt sted at starte, når virksomheder skal ud af krisen. Men ikke alle danske medarbejdere er positive over for flere rejsefrie møder

Forretningsrejsende kan være en dyr fornøjelse for virksomheder – især hvis de rejser med dansk pas. Danmark er nemlig det land i verden, der har de dyreste forretningsrejser. Det viser en ny rapport fra it-virksomheden Cisco.

Her fremgår det, at de årlige udgifter for danske forretningsrejser løber op i 19.000 kr. per medarbejder. Det er markant mere end nummer to på listen, Sverige, der kun bruger 15.500 kr. per medarbejder.

 

Undersøgelsens resultater af verdens landes omkostninger i forbindelse med forretningsrejser er indsamlet før coronakrisen – altså før den globale pandemi satte en kæp i hjulet på dansk erhvervsliv. Ifølge Cisco er ikke-nødvendige forretningsrejser et oplagt sted at starte for virksomheder, der er økonomisk ramt af coronakrisen.

“Hvis vi ser på vores svenske naboer, så vil de med en stigning i antallet af rejsefrie møder på 15-30 pct. opnå besparelser på ca. 14-28 mia. kr. Så det er ikke småpenge, der er tale om. Og det er klart, at vi som landet med de dyreste forretningsrejser også ville kunne opnå en besparelse, der kan være med til at hjælpe os godt ud af krisen,” siger Christian Raahave, Collaboration Specialist i Cisco. Han tilføjer:

Se også:  God cybersikkerhed skal leges ind

“Det betyder ikke, at vi skal vinke farvel til de fysiske møder. Det er i mange tilfælde stadig vigtigt at mødes ansigt til ansigt, men det med ikke at tage på ikke-nødvendige rejser, som vi har hørt meget om under coronakrisen, vil nok fortsætte”.

I tråd med regeringens klimaplan

I sidste uge fremlagde regeringen første del af en samlet klimaplan, der skal rykke Danmark tættere på målet om en reduktion i CO2-udslippet med 70 pct. i år 2030. Blandt forslagene var bl.a. to energiøer, flere penge til biogas og grøn energi, bedre affaldssortering og færre olie- og gasfyr.

Ifølge Christian Raahave vil rejsefrie møder være med til at understøtte regeringens klimamål og være noget, der vil fylde mere og mere i virksomheders klimapolitik:

“Rejsefrie møder er et klima- og miljøvenligt valg, der mindsker CO2-aftrykket gevaldigt. Hvis vi igen kigger på Sverige, så vil de med en stigning i rejsefrie møder på 15-30 pct. opnå en CO2-reduktion på op til 550.000 ton. Det svarer ca. til 200.000 flyrejser til Thailand og tilbage.”

Ikke er alle er vilde med videomøder

Selvom der er mange gevinster ved rejsefrie møder, så er ikke alle medarbejdere lige positive over for at skulle bruge fx virtuelle møder eller konferencekald.

Se også:  Maskinoversættelse på vej til Zoom – ikke kun på engelsk

Her er de mest populære videomøde-løsninger

I undersøgelsen fremgår det, at 75 pct. af de danske medarbejdere har en positiv holdning til rejsefrie møder, hvilket er det laveste tal, hvis vi sammenligner med vores nordiske naboer. I Finland har 88 pct. en positiv holdning til rejsefrie møder, mens tallet er 89 pct. i Sverige og hele 94 pct. i Norge.

Derudover svarer kun 34 pct. af danskerne, at de tror på flere rejsefrie møder fremover, hvilket hos nordmændene er 60 pct.

“Udover at Danmark historisk set har været vant til at rejse meget i forbindelse med forretninger i udlandet, så har vi også en infrastruktur, der gør det let at komme fra A til B, uanset hvor i landet man er. Det er meget anderledes end i fx Norge, hvor det geografiske område er større.”
Flere end 130 mio. mennesker verden over bruger Ciscos samarbejdsværktøj WebEx hver måned, og endnu flere virksomheder har brugt tjenesten under coronakrisen. I april måned alene var flere end 500 mio. mødedeltagere på platformen, der drev over 25 mia. mødeminutter.

Om undersøgelsen

Rapporten ‘Rejsefrie møder’ undersøger fysisk og virtuel mødekultur i nordiske virksomheder. Læs rapporten her.

Guide: Videokonference på den nemme og billige måde


TAGS
erhverv
rejser
videomøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S