Home » Internet » Danmark har Nordens langsomste internetforbindelser
Danmark har Nordens langsomste internetforbindelser

Danmark har Nordens langsomste internetforbindelser

Share

Danske internetforbindelser sakker bagud i forhold til vores nordiske
naboer. Ifølge en ny rapport fra den amerikanske it-virksomhed Akamai
var den gennemsnitlige internethastighed i Danmark 12,9 Mbps i sidste
kvartal. Det er langsommere end både Finland, Norge og Sverige. Også globalt ligger Danmark et godt stykke nede på listen

”I Norden har vi nogle af de højeste gennemsnitshastigheder, men i det sidste kvartal ser vi, at Danmark sakker bagud i forhold til vores nordiske naboer, mens Sverige indtager førstepladsen. Den lave placering kan skyldes, at de danske teleselskaber har haft et større fokus på mobilforbindelser. Nye teknologier som eksempelvis 4G+ er lige rundt om hjørnet, så man har nok lagt energien i at optimere mobilmasterne,” siger Allan Højby, Major Account Executive i Akamai Danmark.

Ifølge en ny State of the Internet-rapport fra Akamai havde Danmark i andet kvartal af 2015 en gennemsnitlig internethastighed på 12,9 Mbps, hvilket er langsommere end både Finland (14 Mbps), Norge (14,3 Mbps) og Sverige (16,1 Mbps).

I forhold til resten af verden er der ikke så stor forskel på de nordiske internethastigheder, som man måske skulle tro.

”I det seneste år har vi set en 17 pct. stigning i den gennemsnitlige globale internethastighed, der nu er over 5 Mbps. Det betyder, at moderne lande som Danmark ikke kan sidde på hænderne, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at være i den digitale elite fremover,” siger Allan Højby.

Akamai er en udbyder af Content Delivery Network-services og håndterer 15-30 pct. af al internettrafik. Rapporten ’State of the Internet’ gennemgår bl.a. globale nøgletal for internetforbindelser, udbredelse af bredbåndsforbindelser og implementeringen af internetprotokollen IPv6.

Udvalgte resultater fra rapporten:

Verdens internet er blevet 17 pct. hurtigere inden for det sidste år
Den gennemsnitlige globale internethastighed er steget med 17 pct. til 5,1 Mbps i løbet af det seneste år.

Lille fremgang for Danmarks peak-forbindelser
Danmark havde i andet kvartal af 2015 en gennemsnitlig peak-internetforbindelse på 48,1 Mbps, hvilket er en stigning på 0,6 procent i forhold til første kvartal af 2015 og en 20 pct. stigning i forhold til samme tidspunkt sidste år. Danmark rykker således op fra en global 34. plads til en 31. plads.

Hver fjerde danske bredbåndsforbindelse er over 15 Mbps
I Danmark er der blevet registeret 3.003.494 unikke IPv4 IP-adresser. Af dem har 93 pct. en gennemsnitlig bredbåndsforbindelse på over 4 Mbps og 49 procent af dem over 10 Mbps. Hver fjerde danske bredbåndsforbindelse (24 pct.) har en hastighed på over 15 Mbps.

Global mobil datatrafik steg 55 pct. på et år
Vi går i stigende grad på internettet via vores mobile enheder. På globalt plan steg den mobile datatrafik med 15 pct. fra første til andet kvartal af 2015, og den er steget med 55 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Europa er bannerfører for IPv6-adresser
Antallet af unikke IPv4-adresser er faldet med 1,1 pct. i forhold til første kvartal af 2015, hvilket svarer til 8,6 millioner færre IPv4-adresser. De europæiske lande er generelt blandt de bedste til at bruge IPv6-adresser. Belgien er det land i verden, hvor flest bruger IPv6-adresser (38 pct.).

Om Akamai ‘State of the Internet’-rapport for Q2 2015
Hvert kvartal offentliggør Akamai sin ’State of the Internet’-rapport. Rapporten præsenterer data samlet på tværs af Akamai Intelligent Platform omkring angrebstrafik, bredbåndsudbredelse, mobilforbindelser og andre emner relateret til vores brug af internettet samt tendenser i brugen af data over tid.


TAGS
netforbindelse

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S