Danmark har fået hurtigere internet

Danmark har fået hurtigere internet

Share

Danmark er nu med i den globale top 10-liste over lande med de hurtigste internetforbindelser

Danmark er kommet i fint selskab og har fået plads på global top 10-liste over lande med de hurtigste internetforbindelser. Ifølge en ny State of the Internet-rapport fra Akamai havde Danmark i fjerde kvartal af 2015 en gennemsnitlig internethastighed på 16,1 Mbps, hvilket placerer Danmark på en 10. plads med en fremgang på 15 pct. i forhold til tredje kvartal af 2015. Vores internetforbindelser er dog stadig langsommere end både Finland (16,6 Mbps), Norge (18,8 Mbps) og Sverige (19,1 Mbps).

Danmark har viftet Tjekkiet af pinden og indtager nu 10. pladsen på listen over de hurtigste, gennemsnitlige globale internetforbindelser. Danmark havde i fjerde kvartal af 2015 en gennemsnitlig internetforbindelse på 16,1 Mbps, hvilket er en stigning på 15 pct. i forhold til tredje kvartal af 2015 og en 36 pct. stigning i forhold til samme tidspunkt sidste år.

”Den nye rapport viser en stor vækst i internetforbindelser på tværs af de nordiske lande i løbet af det sidste år. Det skyldes blandt andet, at der er blevet lagt fiber til husstande udenfor byerne og ikke mindst, at der fortsat er stort fokus på mobilt internet og 4G-forbindelser i alle fire lande”, siger Per Sterner fra Akamai Nordics.

Kigger vi på tendensen blandt EMEA-lande ligger Danmark nr. 6, og halter dermed fortsat bagefter vores nordiske naboer: Finland (16,6 Mbps), Norge (18,8 Mbps) og Sverige (19,1 Mbps).

Se også:  Vi beskytter vores pc, men ikke mobilen 
Del denne