Home » Radio » DAB+-radioer [TEST]: Radioer til det nye DAB-signal
DAB+-radioer [TEST]: Radioer til det nye DAB-signal

DAB+-radioer [TEST]: Radioer til det nye DAB-signal

Share

Det gamle DAB-signal slukkes 1. oktober. For at kunne lytte til DAB fremover kræver det en nyere radio, der kan modtage DAB+. Men hvilken skal det være? Her tester vi tre forskellige radioer med DAB+

Rigtig mange danskere bliver uden DAB 1. oktober. Det gør de, fordi deres DAB-radio er købt inden 2012 og derfor ikke understøtter det nye signal DAB+. Det kan virke uretfærdigt, men sådan er det nu engang.

I stedet for at ærgres over det, kan du i stedet glædes ved udsigten til at få ny teknologi ind i hjemmet. For radioerne har udviklet sig en del de seneste år, så oven i DAB får du også flere andre, smarte funktioner. Vi tester her tre radioer til DAB+, men ellers er de ret forskellige.

Hvad der imidlertid ikke har udviklet sig meget de seneste år, er udseendet. De tre radioer er udført i, hvad der bedst kan betegnes som “klassisk design”, et kasseformet apparat med en antenne samt en højttaler eller to små på fronten. Sådan skal en radio åbenbart bare se ud.

Både Pure og Tangent er ret elegante i deres gennemførte retrolook med lækker træfinish og stilfulde stålknapper.

Se også:  Argon Forte A5 [TEST]: Stereo – men lidt spinkel lyd

Argon fremstår noget mere billig med sit røde design (den fås dog også i træ), plastikknapper og et kedeligt monokront LED-display.

Pure og Tangent har farveskærme med tydelige ikoner til funktionerne. Rent grafisk er Pures dog en tand mere tiltalende end Tangents.

Overskuelig betjening

Farveskærmene gør det over-skueligt at navigere rundt i funktionerne. Brugervenligheden er således høj hos Pure og Tangent. Du finder nogenlunde nemt igennem menuerne. Dog er vejen en anelse mere snørklet hos Tangent, som også har den uhensigtsmæssighed, at du ikke kan justere lydstyrke med den dedikerede volumenknap, når du er inde i menuerne. Lettere hæmmende for navigationen er det desuden, at du ikke kan springe direkte fra en tilstand til en anden (eksempelvis fra “menu” til “mode”) med knapperne på fronten. Du skal først klikke “back” for så at kunne komme videre fra hjemme-skærmen.

Det rent tekstbaserede display hos Argon stemmer ikke godt overens med det væld af muligheder, radioen tilbyder. Det bliver hurtigt trættende at bladre den ene underside efter den anden igennem, når du eksempelvis vil finde en specifik internetradio-station.

Se også:  Argon Forte A5 [TEST]: Stereo – men lidt spinkel lyd

Det har Argon dog på rimelig vellykket vis løst med en smartphone-app, der giver mulighed for at betjene radioen fra sin mobil. Det gør det langt nemmere, når du eksempelvis vil søge på internet-radiostationer.

Du kan også vælge at gemme et udvalg af dine ynglingskanaler som forudindstillinger, der kan genkaldes med et enkelt tryk på en af knapperne på fronten. Den mulighed gælder for alle tre radioer.

Pure og Argon finder relativt hurtigt DAB-stationerne, når du sætter dem til at scanne. Tangent har dog sine problemer. Her måtte vi scanne et par gange, før alle kanaler dukkede op.

Det viste sig da også, at modtagelsen af DAB-signalet ikke altid er helt godt. Signalet faldt ud eller skrattede, da vi testede radioen på Vesterbro i København, mens det gik fint igennem på Østerbro. De andre radioer havde fin forbindelse begge steder.

Bedre gik det med FM-signalet, men nu er det jo ikke på grund af det, man skifter sin DAB-radio ud, så det tæller ikke så meget.

TAGS
Argon
DAB
Dabradio
Pure
Tangent

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S