Home » Netværk » Dårlig mobildækning i Royal Arena
Dårlig mobildækning i Royal Arena

Dårlig mobildækning i Royal Arena

Share

Når Københavns nye multiarena i Ørestaden i aften for første gang slår dørene op for koncertgæster, er det ikke alle gæsterne, der skal forvente at kunne bruge mobiltelefonen inde i den nye arena. Royal Arena har nemlig ikke tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Tværtimod kræver Royal Arena så høj en masteleje, at både Telenor og Telia har været nødt til at afstå fra at opsætte mobiludstyr i arenaen

Godt 40 procent af Royal Arenas koncertgæster skal ikke forvente at kunne uploade fotos fra koncerterne eller gennemføre et opkald fra arenaen. Det er konsekvensen af, at Royal Arena ikke har tænkt mobildækning ind som en del af byggeriet. Det betyder, at teleoperatørerne er nødt til at opstille mobilmaster på selve bygningen for at kunne give dækning til gæsterne. Royal Arena opkræver imidlertid over for Telenor og Telia så høj en masteleje, at de to teleselskaber har været nødt til at afstå fra at opsætte en mast.

”Vi ved, at det betyder meget for vores kunder, at de kan bruge deres mobiltelefon til at finde hinanden og dele oplevelsen ved at uploade billeder, når de er til koncerter. Det ved Royal Arena naturligvis også godt, og på den baggrund er det ærgerligt, at man vælger at bygge en flot arena uden at tage højde for noget så vigtigt for koncertoplevelsen som mobildækningen,” siger netværksdirektør i Telenor Peter Ditlev Nødbak.

Se også:  Telia lancerer fleksibel tv-boks med streaming

Han suppleres af sin kollega fra konkurrenten Telia, Henrik Kofod, der påtaler Royal Arenas prisfastsættelse af mastelejen: ”Moderne og miljørigtigt byggeri er en effektiv stopklods for mobildækning. Derfor er det vigtigt, at man i nybyggeri tænker indendørs mobildækning med fra starten. Det er en helt almindelig fremgangsmåde i tilsvarende koncertsteder og multiarenaer. Men i det her tilfælde kommer mobildækningen først med på bagkant og endda til en pris, der ligger meget langt over selv den københavnske markedspris.”

I Royal Arena er Telenor og Telia blevet afkrævet et leje, der er mere end 10 gange højere end den gennemsnitlige masteleje i resten af København.

Sætter midlertidig mobilmast op

Når Royal Arena i aften åbner dørene for åbningskoncerten med Metallica har Telenor og Telia derfor helt ekstraordinært valgt at opsætte en mobilmast på et nærliggende område. Det kan forhåbentlig afhjælpe den dårlige mobildækning, som weekendens koncertgæster i Royal Arena ellers ville opleve.

Se også:  Telenor har aktiveret Danmarks første 5G-mast

”Vi har i dag valgt at opsætte en midlertidig mobilmast i nærheden af arenaen, så de tusindvis af Metallica-fans ikke bliver snydt for muligheden for at kunne dele fotos og videoer med vennerne. Det er dog ikke en optimal eller langtidsholdbar løsning, og vi opfordrer derfor Royal Arena til at komme med et nyt udspil, så vi kan finde en varig løsning til glæde for arenaens gæster og Telia og Telenors kunder,” lyder den fælles appel fra Peter Ditlev Nødbak fra Telenor og Henrik Kofod fra Telia.

De vedhæftede billeder viser den midlertidige mobilmast som Telia og Telenor har sat op.


TAGS
koncert
Mobilt internet
Royal Arena
Telenor
Telia

DEL DENNE
Share

Seneste Tech test
Seneste konkurrencer

Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2019
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S