Home » Router » D-Link R15 AX1500 Smart Router [TEST]: Wi-Fi 6 til discountpris
D-Link R15 AX1500 Smart Router [TEST]: Wi-Fi 6 til discountpris

D-Link R15 AX1500 Smart Router [TEST]: Wi-Fi 6 til discountpris

Share

D-Link er klar med en prisvenlig Wi-Fi 6-router i traditionelt design. Heldigvis er der ikke blevet sparet på teknikken, viser vores test

Hvor meget router med den seneste Wi-Fi-teknologi kan man få på tilbud for en 500-mand i en seriøs onlinebutik? Ganske meget, viser en hurtig søgning, og et frisk pust i dette prissegment er den radikalt nyudviklede D-Link R15 AX1500, som har vist sig at performe glimrende i AODs testmiljø.

Som modelbetegnelsen antyder, hører denne lille router til i AX1500-klassen. Det betyder her, at dens totale teoretiske Wi-Fi-datarate er op til 300 Mbps i 2,4 GHz frekvensbåndet og op til 1,2 Gbps i det mindre crowdede 5 GHz-bånd, hvor rækkevidden til gengæld er kortere.

”Men hvad med mesh?” vil nogle læsere sikkert spørge. Det kan nemt blive aktuelt med flere routere i et mesh-system til et blot lidt større hjem eller kontor.

Se også:  Taiwansk megaproducent af chips demonstrerer det lynhurtige Wi-Fi 7

Hos os rækker routeren ganske godt fra kælder­en og op til klienter på første sal, men dækningen kan heldigvis nemt forbedres med en anden nyere D-Link-enhed, som også er mesh-kompatibel. Det kunne for eksempel være endnu en R15 AX1500.

Blæret markedsføring

D-Link sparer ikke på plusordene i beskrivelsen. Routeren indgår i en ny Eagle-produktfamilie og pyntes med betegnelser som ”Pro”, ”Smart” og ”AI” (kunstig intelligens). Den spritnye og stærkt forbedrede tilhørende app er da også døbt ”EAGLE PRO AI”.

Her på AOD sidder vi ofte med en fornemmelse af, at ”AI” drysses med rund hånd over enheder og features, der er udstyret med automatiske eller blot systembetingede funktioner.

Se også:  Netgear Orbi NBK752 [TEST]: Dette mesh-system kan kobles på mobilnettet

Eksempelvis forklarer D-Link om deres ”AI Wi-Fi Optimiser”, at den kontinuerligt holder en bruger opkoblet til den bedste Wi-Fi-kanal. Ja, hvad ellers? Denne automatiske feature har været en del af enhver Wi-Fi-standard, siden vi første gang dyppede vores børnesko i routerverdenen.

Der er flere features med ”AI” i navnet, og blandt dem finder vi det relevant at nævne ”AI Assistant”, som overvåger netværket og kan sende ugentlige push-rapporter til appen om båndbredde og Wi-Fi-miljø.

Ultranem opsætning

D-Link har længe skrevet software, som gør deres routere nærmest idiotsikre at sætte op. Den nye Eagle Pro AI-app er endnu et stort fremskridt på dette punkt.

TAGS
D-Link
router
Wi-Fi 6

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S