Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: D-Link Mydlink Pro til + hub: Flere kameraer til færre penge

Denne kamerapakke byder på den basale teknologi og to kameraer, du kan købe til fair pris.

Af Aksel Brinck, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Her får du hele to kameraer og en hub til en billigere pris end for testkonkurrenten. Der er tale om et velkonstrueret kamera og batteritiden er lang. Alt fungerer godt, men selvfølgelig betyder den lavere pris, at du ikke får helt samme høje kvalitet.

Først og fremmest er billederne ikke helt så fornemme. Der er detaljer, og skarpheden holder, når vi zoomer ind. Men sat over for testkonkurrentens billeder blegner mydlink Pro-billederne lidt. Du får ikke 4K, men full HD er også fint i langt de fleste situationer. Billed-kvaliteten er absolut brugbar – selvom billederne er lidt mere dunkle end hos teskonkurrenten, både i dagslys og om natten. Det er dog ikke værre, end at en uvelkommen gæst stort set altid vil kunne genkendes.

Appen, som du bruger til styring og overvågning, fungerer i det store og hele godt. D-Link har tydeligvis forsøgt at gøre den spændende og imødekommende, og der skal gives point for, at appen kan vise, hvad der sker på op til fire kameraer på samme tid. Men de noget livsstilsagtige, blødt fokuserede baggrunde og dårligt markerede styreknapper trækker lidt fra.

Tilslutningen fra appen til et kamera for at se et livebillede er noget langsommelig, og nogle gange var vi under testen nødt til at genstarte appen for at skabe forbindelse – ikke det mest betryggende i betragtning af, at de enkelte kameraer skaber forbindelse til en central hub, som (i teorien) skulle sørge for forbindelsens stabilitet.

Kameraets startes og synkroniseres med en lille knap på siden.

Kan optage på harddisk

Der er heldigvis også en masse positive historier. Det er supernemt at sætte hub’en op på et øjeblik, og den tilbyder mere end Arlos hub. Her er ikke kun microSD-lagring af optagelser, men du kan også tilslutte en USB-harddisk. Der er en central 100 dB-sirene (sluk den med en knap øverst), hvilket kan være praktisk, hvis alle dine kameraer er monteret udenfor.

Kameraerne tåler udelivet. De har en IP65-certificering, så de endda kan overleve en vandstråle fra en haveslange. Du kan vælge enten at montere på en stærkt magnetisk kugle eller med et standardbeslag, og der er en justerbar arm med i to-kamera-pakken.

Kritikpunkterne skal naturligvis ses i lyset af, at dette kit er langt billigere end kittet fra Arlo, der jo kun leverer et enkelt kamera. Hvis du blot vil have styr på, hvad der sker omkring din bolig og holde et skarpt øje med husdyr og akutte skader, så tilbyder D-Link en basal og solid løsning, der er god nok i stort set alle situationer.

5 tips før du sætter kameraerne op

1 Højt til vejrs

Sørg for at kameraet er uden for rækkevidde – monteret højt nok oppe. Det gælder især, hvis kameraet sidder justerbart på et magnetisk kuglebeslag.

2 Undgå solen

Direkte sollys kan give problemer med bevægelsesføleren og kameraets batteritid, fordi skiftende lysforhold tvinger det til at refokusere og justere konstant. Derfor bør du lade kameraet pege mod skyggede områder eller placere det under et udhæng.

3 Vinduer dur ikke

Du skal ikke placere kameraet, så det peger ud gennem en rude. Glasset forstyrrer passive, infrarøde sensorer. Det reflekterer også infrarødt lys, så nattesynet ikke kan fungere.

4 Dobbelt så stort lager

Det gælder om at passe på sine optagelser, hvis du skal bruge dem som bevismateriale. Vi vil anbefale, at du bruger både microSD-kortet i hub/kamera og lagring i skyen.

5 Husk genopladning

Batterilivet varierer en hel del – ikke mindst er det afhængigt af, hvor tit forbipasserende aktiverer bevægelsessensoren. Stol ikke på den opgivne, forventede batteritid. Sæt i stedet et mærke i din kalender, så du på en bestemt dato hver måned piller kameraet ned og får det genopladet.