Home » Router » D-Link DIR-895L AC 5300 [TEST]: Router for de farthungrende
D-Link DIR-895L AC 5300 [TEST]: Router for de farthungrende

D-Link DIR-895L AC 5300 [TEST]: Router for de farthungrende

Share

Med et Corvette-rødt højglanslakeret kabinet og 8 antenner kommunikerer denne router krystalklart, at dens målgruppe er gamere og andre nørder

Til trods for et futuristisk design og state of the art-elektronik er D-Links top-router grundlæggende en ret traditionelt udtænkt konstruktion. Heldigvis er den lige så nem og hurtig at få op at køre som andre moderne routere, men brugere, hvis it-appetit maksimalt rækker til at navngive enheden og vælge en adgangskode, bør følge deres intuition og vælge en mindre højtråbende model.

Opsætning med utallige variationer

I Alt om DATA har vi i årenes løb brugt meget plads på at beskrive de mere nørdede router-features. Dels har nogle af vores skribenter hygget sig med den slags, og dels kunne det være nødvendigt at udnytte dem for at klemme mest mulig trafik gennem enforholdsvis smal signalvej, typisk i forbindelse med spil.

Se også:  5G-protester på vej mod danske byer

Den helt grundlæggende opsætning af DIR-895L kan foretages via D-Links QRS Mobile-app på en smartphone eller tablet. Normalt er sådan en router-opsætning tilstrækkelig til de fleste af os, men når det gælder DIR-895L, kan det stærkt anbefales at bruge den traditionelle metode med at tilgå routeren i en browser og gennemgå alle indstillingerne side for side.

Alene prioritering af datatrafik kan gøres til et kapitel for sig. Man kan prioritere efter applikationer og enheder. Én applikation, f.eks. mediestreaming, kan gives højeste prioritet, to andre applikationer kan få høj prioritet og yderligere tre applikationer medium prioritet. Hvad angår enheder, kan man opbygge en hakkeorden, hvor én enhed får højeste prioritet, to høj prioritet og seks medium prioritet.

Se også:  Tenda Nova MW3/MW6 [TEST]: Mesh-system til under en tusse

Og curlingforældre, som har været sådan i vælten i sommeren 2017, kan naturligvis aktivere Parental Control og fastlægge, hvad deres guldklumper må tilgå – og hvornår.

Pladsen tillader kun et par eksempler. Der er masser af andre knapper at skrue på i denne routers opsætning. Læs hvordan i den engelsksprogede manual på 248 sider.

Testresultater

D-Link DIR-895L er en både kraftig og hurtig router, men samspillet med HTC 10 fungerer som altid dårligt på husets første sal. Her registrerer Honor 8 Pro og NOA H10le stadig rigeligt med båndbredde til streaming af f.eks. Netflix i UHD/4K-kvalitet.


D-Link
  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Samlet

Alt om DATA siger:
»D-Link DIR-895L er en klassisk router i den høje ende i et design, som indgyder respekt i nørd- og gamer-miljøerne. Den kan komme op på formidable hastigheder, men dens virkelige styrke ligger i de omfattende muligheder for at skræddersy indstillingerne og prioritere trafikken.«

Nøgletal
Båndbredde: 5,3
(2,167+2,167+1,0) Gbps
Processor: 1,4 GHz Dual Core
Frekvensbånd: 2,4 GHz + 5 GHz (x2)
Antenner: 8 eksterne
Porte: 1 WAN + 4 LAN
Tilslutninger: USB 3.0 + USB 2.0
Mål uden antenner: 418 x 263 x 50 mm
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 16 W/22 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på TP-Link TL-SF1005D
TAGS
D-Link
mu-mimo
netværk
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S