Home » Router » D-Link DIR-1960 [TEST]: Bredbånd og tryghed til hele familien
D-Link DIR-1960 [TEST]: Bredbånd og tryghed til hele familien

D-Link DIR-1960 [TEST]: Bredbånd og tryghed til hele familien

Share

D-Link har allieret sig med virusjægerne hos Intel-ejede McAfee og lancerer nu en router-familie, der holder både it- og IoT-enheder beskyttet mod alle former for angreb fra nettet

Der er vel ingen AOD-læser, som ikke har et antivirusprogram installeret på sin computer. Det beskytter mere eller mindre effektivt mod internettets utallige cybertrusler, men det kan også skabe falsk tryghed – især i hjem med mange opkoblede enheder. Hvad nu hvis en hacker finder en usikret bagdør i f.eks. en robotstøvsuger, en ovn eller et smart-tv og udnytter den til at inficere familiens egentlige it-produkter med ondsindet indhold via Wi-Fi?

Så er forebyggelse bedre end en eksorcist, og en billig genvej kan være at anskaffe en router, hvor der er gjort ekstra meget ud af sikkerheden.

McAfee Protected

Noget i den retning må folkene hos D-Link have tænkt, da de startede udviklingen af de seneste EXO-routere. Og for at komme hurtigt i mål har D-Link købt den nødvendige ekspertise hos McAfee, som leverer nogle af markedets mest anerkendte sikkerhedsløsninger.

Se også:  D-Link DCS-8000LHV2 [TEST]: Skarp overvågning med meget billigt kamera

Den testede D-Link DIR-1960 – og to kraftigere routere i samme familie – kommer med den mest generøse sikkerhedspakke, vi til dato har oplevet.

Såvel routeren som et ubegrænset antal computere, tablets og smartphones på det samme Wi-Fi-netværk er omfattet af et 2-års abonnement på McAfee LiveSafe antivirus-software. Med i pakken er desuden et 5-års abonnement på McAfee Secure Home Platform (SHP), som automatisk beskytter hver eneste IoT-enhed på netværket. SHP indeholder også en omfattende forældrekontrol, der afskærmer ungerne fra uønsket indhold, mens de er online.

Sikkerhedssystemerne opdateres naturligvis løbende og automatisk, og da de benytter maskinlæring i skyen, bliver de klogere med tiden, lover udviklerne.

Klar til mesh

Hidtil har vi været vant til, at mesh-systemer med flere små, diskrete routere har levet deres eget liv ved siden af traditionelle routere med strittende antenner og mange LAN-tilslutninger. Den situation er ved at ændre sig, for DIR-1960 – og flere enheder fra andre udbydere – er klar til at indgå i konfigurationer med mesh-enheder. Det vil i praksis sige, at man kan ”forlænge” routeren med en eller flere extendere, uden at man skal kysse halvdelen af båndbredden farvel i hvert trin.

Se også:  Netgear Nighthawk XR1000 [TEST]: Formel 1-router til de sejeste gamere

Hvis DIR-1960 skal dække et hus med flere etager eller række ud i haven, kan det være en idé at investere nogle få hundrede kroner i D-Links DAP-1620 B1 Wi-Fi Mesh Range Extender.

Al betjening i nye apps

Som det er blevet normalt, skal DIR-1960 opsættes via en app. Den hedder nu D-Link Wi-Fi og er blevet opfrisket i forhold til tidligere. Appen er lige til at gå til, og selv om routeren ikke ligefrem starter som en F1-bil, er det hele klaret på under en halv time. Man kan også lade den integrerede Speedtest-facilitet tjekke internethastigheden. Her scorer DIR-1960 nogle hundrede Mbps under vores sædvanlige 940 Mbps. Dette tilskriver vi, at D-Link ikke lader os vælge udbyder og derfor opretter forbindelse til en server i Langtbortistan.

  • Ydelse
  • Rækkevidde
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4

Summary

»D-Link DIR-1960 er en kompakt og prisvenlig router, som kan blive mere end gratis, hvis man udnytter muligheden for at installere McAfee LiveSafe antivirus-software på en hel families enheder. Endnu et plus er Smart Mesh som kan gøre routeren til basestation i et mesh-system.«

Pris: 1399 kr.
Produkttype: Dual-Band Wi-Fi-router med Smart Mesh-teknologi
Processor: MTK 7621 880 MHz Dual-Core processor
Hukommelse: 128 MB FLASH, 256 MB RAM
Båndbredde: Op til 1,9 Gbps (600 Mbps + 1,3 Gbps)
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz, 802.11ac + gæstenetværk
Antenner: 4 eksterne Dual-Band
Porte: 1 Gbps WAN; 4 x 1 Gbps LAN, USB 3.0
Fungerer med: Amazon Alexa, Google Assistant
Mål (B x H x D): 223 x 65 x 177 mm
Vægt: 593 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 6,6/6,8 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
D-Link
mcafee
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S