Home » Sikkerhed » D-Link DCS-8325LH og D-Link DCS-8000LHV2 [TEST]: Overvågning – billigt og endnu billigere
D-Link DCS-8325LH og D-Link DCS-8000LHV2 [TEST]: Overvågning – billigt og endnu billigere

D-Link DCS-8325LH og D-Link DCS-8000LHV2 [TEST]: Overvågning – billigt og endnu billigere

Share

Full HD-videoovervågning til 599 kr. eller en komplet videoalarmcentral i smartphonen for knap det dobbelte? Kan man virkelig få ordentlig sikkerhed for de penge? Her tester vi to nyheder fra D-Link

Video optaget med CCTV (Closed-Circuit TeleVision) overvågningskameraer ser vi meget af i de populære engelske krimiserier, som de danske kanaler er så glade for at gen-gen-genudsende. Og et afsnit i sådan en serie skal ikke have mange år på bagen, før tryghedskameraets optagelser rykker og flimrer som Gøg og Gokke for snart 100 år siden.

Selv hvis denne effekt skulle være indlagt bevidst, illustrerer den, hvor meget teknikken har udviklet sig. Denne signatur begyndte at teste videoovervågningskameraer i 2015. Dengang var HD – uden ”Full” – toppen af poppen, og man kunne nemt komme af med et par tusind kroner for et basiskamera, som ganske vist kunne vise farver, men ikke ligefrem levende motiver med naturlige bevægelser.

Se også:  De fleste danskere bruger en risikofyldt VPN-forbindelse til hjemmearbejde

Med det i baghovedet er det svært at simulere uimponeret, når D-Link udvider sit sortiment med to Full HD-kameraer til indendørs brug. Det lille DCS-8000LHV2 er på størrelse med en Underberg, og det optager med 1080p-teknologi plus 30 billeder i sekundet – til en pris på 599 kr. Det større og nyudviklede DCS-8325LH til 1099 kr. optager selvfølgelig også i 1080p/30 Hz-kvalitet, og så er det blevet ”smart”.

Kunstig intelligens

AI (Artificial Intelligence) eller kunstig intelligens er et af tidens buzzwords, og det bruges ukritisk om alt fra banale gadgets til produkter med datakraft i Mensa-klassen.
Overvågningskameraet DCS-8325LH hører efter vores mening mere hjemme i den sidste kategori end den første.

Se også:  Smart teknologi bekæmper din pollenallergi

Det kan – helt almindeligt – reagere på bevægelser og lyde. Ydermere er det udstyret med en AI-baseret IVA- feature (Intelligent Video Analysis), som gør det muligt at bestemme, hvad kameraet skal se, eller hvilke typer bevægelser der skal trigge det.

Et par eksempler: Persondetektion kan kende forskel på mennesker og ting, så kameraet trigger, når en person går ind i rummet, men ikke når et insekt flyver ind gennem et vindue. Med en prioritetszone kan man få at vide, at hunden er sprunget op i sofaen, eller at baby i vuggen vil lege Houdini. Vi synes også godt om den elektroniske grænsekontrol, som kan sætte et elektronisk hegn op foran vitrinen med arvestykker – eller fadølsanlægget i hjemme-baren.

TAGS
D-Link
det smarte hjem
overvågningskamera
sikkerhed
smart hjem

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S