Home » Router » D-Link COVR-C1203 [TEST]: Med mesh-hjerterne på de rette steder
D-Link COVR-C1203 [TEST]: Med mesh-hjerterne på de rette steder

D-Link COVR-C1203 [TEST]: Med mesh-hjerterne på de rette steder

Share
Enkel opsætning – næsten

D-Link lover – selvfølgelig – enkel opsætning af et Covr-system. Hvilket firma ville sige det modsatte, uanset hvor besværligt deres grej er?

På papiret er der heller ingen udfordringer. Download D-Link Wi-Fi-appen, start den og følg anvisningerne på smartphonens eller tablettens skærm. Alternativt kan man bruge en browser og logge ind på routerens egen hjemmeside.

Det er nemt nok at komme i gang, uanset hvordan man starter. Når man sætter strøm til en enhed, starter ”COVR” logoet i toppladen med at lyse. Når enheden har bootet, skifter det til at blinke orange, og når den trådløse forbindelse er etableret, skal det lyse konstant hvidt. Denne proces varer nogle minutter, men den kan føles som en evighed, fordi man ikke bliver holdt informeret af en statusbjælke eller lignende undervejs.

Se også:  Stream sport hvor som helst - D-links mobilrouter sikrer stærkt signal

Hvis det meget synlige logo blinker hvidt i stedet for at lyse konstant, er årsagen sandsynligvis, at den trådløse forbindelse er dårlig. Og hvis man ikke er tilfreds med det, må man afbryde strømmen, finde en anden placering, tilslutte routeren igen og vente nogle minutter på ”dommen”.

Vi har testet andre mesh-systemer, som undervejs gennem installationen holder øje med signalstyrken og vender tommelfingeren op eller ned, når man bevæger sig rundt i hjemmet. Sådan en facilitet måtte D-Link gerne implementere i Covr-enhederne.

Hos os virker ”COVR” logoet noget hidsigt, især når en enhed er placeret i tv-stuen, hvor den gamle plasmaskærm kræver dæmpet belysning. Heldigvis er der langt nede i web-menusystemet en mulighed for at slå det konstante lys fra, så det kun lyser, når brugeren skal informeres om særlige situationer som firmware-opgradering, genstart, WPS eller signalproblemer.

Se også:  Mesh-routere [STORTEST]: Mesh til business – og pleasure
Tv-streaming i hele huset

Selv om vores testmiljø kun er på halvt så mange kvadratmeter som D-Links lovede op til 465 kvm, oplevede vi lidt bøvl med Covr-dækningen i stueetagen. Det lykkedes at få enheden på denne etage til at lyse konstant ved at flytte den fra tv-stuen til køkkenet, men til gengæld blinker enheden på første sal hele tiden.

Ikke desto mindre har vi opnået en imponerende totaldækning i huset. Dette har vi ikke blot målt, men også konstateret ved at gå en tur rundt på alle tre etager, medbringende en smartphone, som streamer tv-programmer fra DR1 live. Kort fortalt har vi – over alt – kunnet se og høre dette program uden billed- eller lydudfald, og en del af haven har også været ”covred”.

D-Link COVR-C1203
  • Ydelse
  • Rækkevide
  • Brugervenlighed
  • Features
  • Pris
4.5

Sammenfatning

Alt om DATA siger:
»COVR-C1203 er et af markedets mest økonomiske mesh-systemer med tre AC1200-routere, men hører til klassens hurtigste. Selv uden en optimal placering af den ene enhed leverer det totaldækning til tv-streaming på alle etager. Brugervenligheden er i orden, men vi ønsker en tættere dialog med enhederne.«

Nøgletal
Pris: 1999 kr.
Produkttype: Dual-Band 802.11ac Wi-Fi-system med 3 routere og mesh-teknologi
Processor: Qualcomm QCA9563 (Single Core, 750 MHz)
Båndbredde: Op til 1,2 Gbps (300 Mbps + 866 Mbps)
Frekvensbånd: 2,4 GHz, 5 GHz + gæstenetværk
Antenner: 3 interne
Porte: 2 x 1 Gbps WAN/LAN
Mål (B x H x D): 117 x 51 x 109 mm
Vægt: 250 g
Energiforbrug (uden trafik/speedtest): 4,6/4,8 W

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
D-Link
Mesh
router

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S