D-Link AC2600 (DIR-882) [TEST]: Billig og langtrækkende

D-Link AC2600 (DIR-882) [TEST]: Billig og langtrækkende

Share

Denne router tilhører AC2600-klassen og er dermed testens højest specificerede model. Hvordan klarer den sig i praksis?

D-Link er velkendt blandt gamere for nogle voldsomt store og meget frækt udseende routere, men firmaet tilbyder også et bredt udvalg af mere jordnære modeller, heriblandt AC2600, der er ny i Danmark og kan købes i flere onlinebutikker for lige omkring 900 kroner.

Mens vi venter på den næste Wi-Fi-standard, trækker ingeniørerne stadig mere ud af den efterhånden gennemprøvede 802.11ac-klasse. D-Link lover en teoretisk båndbredde på hele 2,6 Gbps AC2600, hvad der er flot for en dual-band router, fordelt på 800 Mbps i det lave 2,4 GHz-frekvensbånd og 1,733 Gbps ved 5 GHz.

Se også:  Routere [STORTEST]: Få hurtigere netværk for en tusse

Det ikke specielt ophidsende designede kabinet domineres af fire solide, fastmonterede antenner, og routerens MU-MIMO (Multi-User, Multiple Input/Multiple Output) konfiguration gør det muligt at kommunikere med kompatible fire enheder samtidigt. Bemærk det lille ord ”kompatible” – udvalget af smartphones og tablets med MU-MIMO er stadig yderst begrænset.

Ligesom de to andre routere i denne test er D-Links udstyret med Smart Connect – og er enig med Netgear og TP-Link om at bruge denne betegnelse. Stort!

Del denne