Home » Erhverv » Cybertruslen er massiv og konstant
Cybertruslen er massiv og konstant

Cybertruslen er massiv og konstant

Share

Vi ved det godt, men kan ikke blive mindet om det tit nok. Fremmede magter lurer lige på den anden side af virksomhedernes firewall – og de vil os ikke noget godt

Copenhagen Future Crypto er navnet på et nyt konferencetiltag, der for nylig blev afviklet for første gang i den gamle Børssal i København. Konferencen, der er planlagt til at blive en årligt tilbagevendende begivenhed, arrangeres af Zibra Media Group og sætter – som navnet antyder – fokus på en række af de sikkerhedsmæssige aspekter, vi slås med i hverdagen samt ikke mindst vores fremtidige sikkerhed på internettet.

En af talerne på konferencen var Thomas Kristmar, der er afdelingschef i Center for Cyber Security, og han kom blandt andet ind på den aktuelle problematik, hvor fremmede magter forsøger at påvirke meningsdannelsen i andre lande. Valget i USA er et friskt eksempel på et scenarie, som man nu også frygter i en række andre lande, hvor valg er nært forestående. Et scenarie, der blandt andet kommer til udtryk gennem spredning af falske nyheder på de sociale medier.

Statslige aktører forsøger at kompromittere servicevirksomheder og underleverandører til andre virksomheder for at få oplysninger om forhandlinger, produkter eller andre følsomme informationer. Aktørerne kompromitterer eksempelvis hostingvirksomheder, der står for driften af andre virksomheders it-systemer og data, for at få adgang til det egentlige mål i de nævnte industrier, siger Thomas Kristmar.

Vilje og evne til at skade os

Ifølge Thomas Kristmar er disinformation imidlertid ikke kun en risikofaktor for meningsdannelsen i et land. Det er i høj grad også en udfordring, som virksomhederne skal være parate til at møde i en verden hvor forkerte informationer spredt på så at sige det rigtige tidspunkt – set med de kriminelles øjne – kan gøre voldsom skade. Samtidig demonstrerer indsatsen, at fremmede magter har den kapacitet, vilje og evne, der skal til for at skabe en trussel mod samfundsvigtige infrastrukturer.

TAGS
Cyberkriminalitet
erhverv
It-sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S