Home » AOD Pro » Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre
Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

Share
Fokus på den fortsatte drift

Det øgede fokus på, hvordan den fortsatte drift sikres ved et angreb, bekræftes af Tor Valstrøm, der er administrerende direktør i Conscient Systems, som er en af Datto’s MSP-partnere.

Han arbejder både med strategisk informationssikkerhed på direktions- og bestyrelsesniveau samt med praktisk implementering i samarbejde med virksomheders juridiske afdelinger eller it-afdelinger.

”Cyber Resilience er i dag en strategisk udfordring for såvel små som store virksomheder, men takket være, at stadig flere løsninger bliver cloudbaseret, er det da heldigvis blevet let at skalere op eller ned alt efter behov,” siger Tor Valstrøm.

Han understreger imidlertid, at det at vælge platform i høj grad også handler om at vælge en samarbejdspartner, man kan stole på.

Angrebsfladen er udvidet

Hackerne finder nemlig hele tiden nye angrebspunkter, og i dag handler det ikke kun om at få en bruger til at klikke på et usikkert link eller at finde en ulåst bagdør ind til en virksomhed. Hackerne har taget de holistiske briller på og ser hele distributionskanalen som en mulig angrebsflade. Det var således et af hovedbudskaberne, da Datto for nylig afviklede MSP Technology Day 2021.

Se også:  At betale ransomware er ikke garanti for at få dine data igen

”Supply Chain Attacks er ganske enkelt blevet hverdag,” fortalte chief product officer Radhesh Menon fra Datto i sin hovedtale på det virtuelle event. Dermed er hverdagen for den enkelte MSP blevet ændret på en række områder, men det nye trusselsbillede medfører ikke kun nye sikkerhedsmæssige udfordringer. Det giver også helt nye forretningsmuligheder.

At stole på sin partner

Kommunikationen i virksomhedernes leverandør- og forsyningskæder er i dag i alt overvejende grad digitalt funderede, og mulighederne for at finde et svagt led er åbenlyse, idet man langtfra kan stole på, at ens samarbejdspartnere har styr på it-sikkerheden.

Ifølge Bob Petrocelli, der er chief technology officer i Datto, tøver hackerne heller ikke med at infiltrere kommunikationen mellem MSP’erne og deres kunder.

Se også:  Eksperter: Zero trust – så hårde er konsekvenserne

”Vi har set flere eksempler på, at man har forsøgt at trænge ind i systemer ved at misbruge en MSP’s log-in-koder, og derfor er det vigtigt, at vi som branche hjælper hinanden til at beskytte både os selv og kunderne,” sagde Bob Petrocelli.

Han føjer til, at et af de områder, hvorpå Datto netop nu bruger store ressourcer, er såkaldt cloud detection defence.

TAGS
Cyberkriminalitet
datasikkerhed
erhvervsliv
onlinesikkerhed
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S