Home » AOD Pro » Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre
Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

Cybersikkerhed er godt – men cyber resilience er bedre

Share

I dag handler cybersikkerhed ikke kun om at undgå at blive angrebet af hackere. Det handler også om at kunne fortsætte driften i virksomheden, den dag angrebet kommer – for det gør det før eller siden. Det nye sort er derfor begrebet ”cyber resilience”

Fokus inden for cybersikkerhed har flyttet sig over de senere år. Fra primært blot at beskytte sig mod hackerangreb tænker virksomhederne nu i lige så høj grad på, hvordan de skal være i stand til at reagere og sikre den fortsatte forretning den dag, angrebet kommer. For at det sker, er næsten lige så sikkert som amen i kirken. Ingen kan længere vide sig sikker i en stadig mere digitaliseret verden.

Se også:  Undgå it-katastrofer på ferien: Her er 10 gode råd

”Langt de fleste virksomheder har erkendt, at det ikke er et spørgsmål, om virksomheden bliver angrebet, men hvornår den bliver angrebet”. Det siger Scott Gower, der er regional sales manager for Datto i Norden. Her udvikler og markedsfører man cloudbaserede software- og sikkerhedsløsninger, der udelukkende leveres til slutkunderne gennem kanalen, det vil sige managed service providers (MSP).

Vi er godt med i Danmark

Faktisk er Scott Gower af den opfattelse, at danske virksomheder er ganske langt fremme i skoene på det område. Især hvis man sammenligner med britiske virksomheder, hvor man i langt højere grad stoler på backup-rutinerne i de applikationer, der anvendes i virksomheden. Men disse rutiner er langt fraaltid tilstrækkelige, hvis man i ledelsen for alvor ønsker at have hånd i hanke med cybersikkerheden.

Se også:  Tre ud af fire virksomheder har været ofre for it-kriminalitet - sikkerhedsbudgetterne er for små

Modstandskraft er bedre end at skulle redde stumperne med forhåndenværende redskaber, når uvejret bryder løs.

At selv multinationale koncerner ikke er større, end at de kan lægges ned, vidner angrebet for nogle år siden mod Mærsk om. Det var givet en øjenåbner for mange. Ikke alene blev koncernen kompromitteret – dens forretningsgrundlag blev ganske enkelt lammet i en periode. Derfor er fokus i dag på det, der kaldes for cyber resilience. I realiteten er der tale om en kombination af disaster recovery og business continuity.

1 2 3 4Næste

TAGS
Cyberkriminalitet
datasikkerhed
erhvervsliv
onlinesikkerhed
sikkerhed

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S