Home » Sikkerhed » Pas på! Cyberkriminelle står klar til at snyde dig på black friday
Pas på! Cyberkriminelle står klar til at snyde dig på black friday

Pas på! Cyberkriminelle står klar til at snyde dig på black friday

Share

De kriminelle på nettet er også klar til at hente en gevinst på black friday. Mængden af phishing og falske webshops stiger kraftigt nu

Gennem de seneste uger er der sket en kraftig stigning i antallet af falske onlinebutikker og hjemmesider, der udgiver sig for at være forsendelsestjenester. Således estimerer analytikere fra sikkerhedsfirmaet Check Point, at hver sjette phishing-e-mail siden starten af november har handlet om forsendelse, og at cirka 4 procent af alle nye webshops i perioden har været falske.

Stigningen i antallet af disse svindelforsøg kommer op til black friday, som danske forbrugere i stor stil har taget til sig – og det forsøger cyberkriminelle at udnytte.

For begejstrede over tilbud

“Vi vil anbefale alle forbrugere at være ekstra opmærksomme på svindel i forbindelse med nethandel til black friday, “cyber monday” og den efterfølgende julehandel. De cyberkriminelle kigger ofte på tendenser blandt forbrugere, og derfor er de også opmærksomme på, at danskerne i højere grad har flyttet deres julehandel til nettet. Det vil svindlerne udnytte ved at forsøge at lokke intetanende forbrugere i deres fælde, hvor der er en stor sandsynlighed for, at forbrugerne betaler for et produkt, de aldrig kommer til at modtage,” udtaler Jan Johannsen, der er regional director for Security Engineering hos Check Point i Danmark, og han tilføjer:

Se også:  Verdens hurtigste firewall klar til datacentre og 5G-operatører

“Vi ved, at nogle forbrugere kan blive så begejstrede over et rigtig godt tilbud, at de sænker paraderne og måske ikke undersøger hjemmesiden nærmere, før de taster deres kreditkortinformationer. Derfor er det essentielt, at danske forbrugere er klar over de farer, der følger med de gode tilbud, ikke bliver lokket af tilbud, der er for gode til at være sande og er opmærksomme på mistænkelige betalingsmetoder.”

Kendte mærker som lokkemad

For at lokke de danske forbrugere i fælden udgiver cyberkriminelle sig ofte for at være kendte mærker eller virksomheder.

Det er også noget, der nikkes genkendende til hos Check Point, der siden oktober har set en voldsom stigning i falske webshops, som udgiver sig for at sælge produkter med stor rabat fra for eksempel luksusmærket Louis Vuitton. Dette er ifølge Jan Johannsen blot en af flere svindelmetoder, som de cyberkriminelle benytter sig af netop nu.

Se også:  Krigen i Ukraine har ikke ført til flere it-trusler – men risikoen stiger

“Gennem flere år har vi set, at svindlerne udgiver sig for at være kendte mærker for både at tiltrække tilbudsjægere, men også for at virke mere troværdige. De forsøger sig både ved at oprette et stort antal falske hjemmesider, hvor de tilbyder produkterne, men de bruger også phishing e-mails, hvor de f.eks. udgiver sig for at være DHL,” forklarer Jan Johannsen og føjer til:

“Hvis man som forbruger falder i fælden og taster sine kortinformationer og personlige information, er der desuden en risiko for, at de cyberkriminelle vil bruge dem til anden økonomisk kriminalitet i fremtiden.”


TAGS
black friday
malware
phishing
sikkerhed
webshop

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S