CUJO [TEST]: Firewallen blinker til dig

CUJO [TEST]: Firewallen blinker til dig

Share

Det er ikke specielt logisk, og du skal nok tjekke Cujos website for at forstå, hvad den vil udtrykke med sine øjne, men det er da vældig hyggeligt, og det giver Cujo et venligt udtryk.

Enheden er dog ikke uden problemer. Cujo arbejder ved at opsamle IP-adresserne for de hjemmesider, du besøger, og sende dem op i skyen, hvor de kontrolleres for mulige trusler. Dermed er din beskyttelse altid helt opdateret, men det betyder også, at hver gang nogen besøger en hjemmeside fra dit netværk, bliver hjemmesideadressen, url’en, sendt op i Cujo-skyen.

Svær at sætte op

Selskabet oplyser, at nok logger Cujo hjemmesideadresserne, men at den ikke lagrer nogen personligt identificerbare spor. Metoden er ikke ideel, hvis man er bekymret for sit privatliv, men det skal siges, at andre site-blokerende programmer benytter samme fremgangsmåde.

Se også:  Fokus: Maskinlæring

En anden udfordring er opsætningen, der ikke er helt ligetil, heller ikke for it-nørder. Der er to muligheder. Den første – DHCP Mode – er den mindst komplicerede. Cujo forbindes til netværkets router, hvorefter du ændrer netværksindstillingerne, så Cujo bliver gateway. I nogle tilfælde kan Cujo selv ordne denne opsætning. Hent appen, skriv routeroplysningerne ind i opsætningsguiden, og så vil Cujo forsøge at opdatere dine DHCP-indstillinger. Desværre kan den kun konfigurere routere, den kender.

Den anden fremgangsmåde er en såkaldt Bridge Mode, som kræver to routere (hvad de færreste har). Internettet kommer ind gennem den første router. Den forbindes med kabel til Cujo, der igen forbindes med kabel til den anden router. Alle enheder på netværket kobler sig så på en anden router, hvor DHCP skal være slået fra (hvilket ikke er muligt med alle router-modeller).

Se også:  Guide: Beskyt din identitet med gratis program

Del denne