CUJO [TEST]: Firewallen blinker til dig

CUJO [TEST]: Firewallen blinker til dig

Share

Cujo hedder denne nytilkomne firewall på størrelse med et kaffekrus. Den kan lægge et ekstra lag beskyttelse hen over hjemmets netværk

Denne pudsige nyhed, Cujo, er en firewall, som kan beskytte alle net-opkoblede enheder i dit hjem – lige fra pc’er over mobiler og tablets til smart-tv’er. Cujo overvåger alle netværksaktiviteter, så du undgår nettets trusler.

Cujo fungerer som en gateway og en kontrolpost mellem dine enheder og verden udenfor. Enheden kontrollerer enheder på nettet, analyserer datapakker, når de ankommer og afsendes, og holder øje med forsøg på adgang til malware-inficerede servere. Trusler blokeres automatisk, selvom du kan se og kontrollere noget af det, som sker, med den gratis Cujo-app til iOS og Android.

Se også:  Netværkslækkerier fra D-Link

På et enkelt punkt adskiller Cujo sig markant fra traditionelle software-firewalls. En stor del af arbejdet udføres nemlig som en analyse i skyen af metadata fra dine netværksforbindelser. Det reducerer belastningen af Cujos egen processor og gør det nemmere for firewallen at opdage nye trusler.

Cujo kan dog ikke erstatte dit antivirusprogram. Men du får et ekstra lag beskyttelse og ikke mindst en beskyttelse af enheder, som ikke kan sikres på nogen anden måde.

Charmerende design

Cujo gør, hvad den kan for at charmere sig ind på dig. Den er designet til at blive kigget på – med sin runde form og cremede farve. Når du starter den, lyser to «øjne» op. De viser, om enheden er tændt, om den fungerer, om den er på standby, eller om den har gang i en firmware-opdatering.

Se også:  Ny app hjælper dig til bedre WiFi i hjemmet

Del denne