Home » AOD Pro » Globale virksomheder går sammen om fælles IoT-standard til smarte hjem
Globale virksomheder går sammen om fælles IoT-standard til smarte hjem

Globale virksomheder går sammen om fælles IoT-standard til smarte hjem

Share

Det globale samarbejde Connectivity Standards Alliance (CSA) lancerer nu en fælles åben IoT-standard, Matter, som skal medvirke til at udbrede internet-forbundne enheder i primært smarte hjem

Internet of things, IoT, stormer frem. Men som med alle nye teknologier savner markedet standarder. Nu har den globale IoT-organisation Connectivity Standards Alliance (CSA) klargjort en fælles åben standard ved navn Matter, som skal accelerere udviklingen inden for IoT og blandt andet fremme den bæredygtige omstilling af bygninger og el-ladestandere.

Standarden er primært rettet mod smarte hjem, og den er åben, så alle producenter af internetforbundne enheder kan udvikle produkter til den.

CSA består af en række store aktører, herunder Amazon, Apple, Google, Ikea, Legrand, NXP Semiconductors, Resideo, Schneider Electric, Signify, Silicon Labs, Somfy og Wulian.

Nedbringe energiforbrug i huse

Schneider med dansk hovedsæde i Ballerup ser med den nye standard først og fremmest et stort potentiale i at nedbringe energiforbruget i bygninger.

”Vi tror på, at vejen til en klimaneutral fremtid både er elektrisk og digital, og her er åbne standarder helt essentielle. Derfor spiller organisationer som CSA en afgørende rolle, og vi er stolte af at være med til at udvikle IP-baserede standarder som Matter, der forbedrer samspillet mellem IoT-enheder i smart building-systemer,” siger Thomas Andersen, Vice President hos Schneider Electric Danmark.

Se også:  Nye kraftfulde switche løser udfordring med krævende enheder på nettet

Ved at bruge Matter-forbundede enheder på tværs af systemer får forbrugerne ifølge Schneider et langt mere pålideligt og transparant overblik over, hvordan boligens energi produceres, opbevares, distribueres og forbruges – og dermed bedre mulighed for selv at påvirke sit energiforbrug og bidrage til den bæredygtige omstilling. Systemet kan også selv prioritere den grønne energi, så særlig strømsultne enheder som ladestationer til elbiler primært får strøm fra solenergi eller andre vedvarende energikilder i hjemmet.

Forskellige fabrikater kombineres

Med den nye standard bliver det mindre kompliceret at opbygge større IoT-installationer, fordi forskellige fabrikater kan kombineres, hvad der ikke altid er tilfældet i dag.

I stedet for at være begrænset til enheder, der er kompatible med allerede installerede systemer, bliver det nemlig muligt at integrere nye Matter-certificerede enheder uanset, hvilken producent de kommer fra. Resultatet er større konsistens og en bedre brugeroplevelse.

Se også:  IoT indtager nye brancher i Danmark

Matter er IP-baseret, og produkter med mærkatet vil ifølge organisationen have en højere cyber-sikkerhed, og der vil være en native cloud-forbindelse. Generelt vil der være et bedre samspil mellem de forbundne enheder, end man ser med IoT i dag.

Matter-certificerede produkter kan blandt andet omfatte lysenheder, låse, højttalere, HVAC-controllere, sikkerhedssystemer og routere. Som det fremgår af billedet øverst vil man kunne kontrollere og overvåge de forskellige enheder i et Matter-system fra for eksempel sin mobiltelefon.

Nyt navn til gammel alliance

CSA er ikke nogen ny organisation. Tidligere hed den Zigbee Alliance. Zigbee-kompatibelt udstyr findes allerede.

For eksempel indgår det i de kendte Philips Hue-produkter, og Matter-certificerede produkter skal også kunne samarbejde med de kendte Amazon Alexa-produkter.

Du kan se CSA’s beskrivelse af den nye standard her.


TAGS
internet of Things
IoT
smarte hjem
smarthomr

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S