Home » Lagerenheder » Crucial P5 Plus 1TB [TEST]: Billig ssd med flotte specifikationer
Crucial P5 Plus 1TB [TEST]: Billig ssd med flotte specifikationer

Crucial P5 Plus 1TB [TEST]: Billig ssd med flotte specifikationer

Share

Hvis du bare skal have en ssd med den nyeste teknologi, er denne model til lidt over 1000 kroner med en kapacitet på 1 TB slet ikke noget dårligt bud

Blot en 1000-kronersseddel. Det er, hvad man i øjeblikket skal betale ekstra for Crucial P5 Plus 1 TB med PCIe 4.0-kapabilitet i forhold til det ældre Crucial P5-drev af tredje generation.

Lad os lige minde om, at det gamle P5 leverer stort set den halve ydelse på flere områder. Selv hvis man ikke har en fjerde generations-kapabel maskine i øjeblikket, giver det afgjort mening at satse på 4.0 og dermed fremtidssikre sin lagerenhed med tanke på kommende opgradering af cpu og bundkort.

Det kommer ikke som nogen stor overraskelse, at Crucial P5 Plus er et af markedets mest attraktive tilbud lige nu. 1200 kroner for 1 TB i en M.2-pakke? Hvor skal vi skrive under? Og prisen skyldes ikke, at man har skåret markant ned på specsene.

Se også:  Nyt og smart modulsystem gør det nemmere for fotografer at optage på ssd
Køber billigere ind

Det hænger delvis sammen med, at Crucials moderselskab, Micron, er en af verdens største producenter af den NAND-flashhukommelse, der findes i ssd’er. Dermed får Crucial adgang til de nyeste chips for færre penge end konkurrenterne.

I dette tilfælde taler vi om Microns nyeste TLC-flashhukommelse (triple-level-cell) og altså ikke noget af det billige QLC-ragelse. Micron betragter de nye 176-lags NAND-chips som en markant opgradering af den mere kendte 96 lags-NAND-hukommelse med lavere latens, mere gennemløb og bedre holdbarhed.

Naturligvis laver Crucial andet end flashhukommelse. Firmaet har også sine egne ssd-controllerchips, der nu er opdateret til PCIe 4.0. Crucial har ikke været imødekommende, når det gælder den nye controllers specifikationer, men vi ved, at den gamle model var en sekskerne-chip, og det er sandsynligt, at det bliver tilfældet igen. Den har uden tvivl otte hukommelseskanaler, og med dette M.2-drev på 1 TB taler vi om op til 1 GB DDR4-cache.

Se også:  Disse harddiske rummer hver 22 terabyte – over 5 millioner fotos

Hardware-baseret AES-kryptering (256-bit) og den obligatoriske SLC-cachetilstand, som forøger ydelsen ved at tillade en del af drevet at blive dynamisk allokeret til at køre i den hurtigere single-level-cell-tilstand, er også med i kompositionen.

Når det gælder skriveholdbarhed, er denne 1 TB-version angivet til 600 TB, og den er dækket af en fornuftig garanti på fem år, hvilket burde være rigeligt til alle andre end de mest krævende brugere. Kort sagt er der ingen iøjnefaldende mangler eller tegn på uheldige besparelser.

TAGS
Crucial
lagerenhed
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S