Lydholografi i hørebøfferne

Lydholografi i hørebøfferne

Share

Super X-Fi er lydens svar på 3D-holografi. Creative er klar med hovedtelefoner med den magiske teknologi

Ved den igangværende CES-messe har afsløret Super X-Fi-teknologi, der giver hovedtelefonbrugere mulighed for at nyde hidtil ukendt holografisk 3D-lyd. 

Forestil dig at indkapsle lydoplevelsen fra et high-end multi-højttalersystem i en biograf – og genskabe den samme udvidede lydoplevelse i et sæt hovedtelefoner; med samme dybde, detalje, dimensioner, fordybelse og realisme. Det er det som Creative lover med Super X-Fi, som producenten kalder lydens svar på 3D-holografi.

Som at sidde i koncertsalen

Når professionelle orkestre spiller i store, sofistikerede koncerthaller, opleves musik med den renest mulige klarhed. Man er med tiden lykkedes med at skabe samme naturlige lyd ved at bruge flere højttalere, men når det samme er forsøgt gengivet i hovedtelefoner, har det resulteret i en unaturligt indsnævret og overbelastet lyd – indtil Super X-Fi.

Se også:  Superbillige pc-højttalere i elegant design

Det, Super X-Fi gør ved lyden i hovedtelefoner, kan sammenlignes med at fange lyn i en flaske. Med Super X-Fi er vi lykkedes med at gøre lyden i hovedtelefoner lige så god som den ægte vare, forklarer Lee Teck Chee, skaber af Super X-Fi og Vice President of Technology hos Creative.

Sådan virker Super X-Fi Creatives søgen efter den hellige lyd-gral har involveret mange års forskning, massive dataanalyser af rum-akustikker, menneskelig antropometri og hovedtelefon-dynamikker. 

Avancerede algoritmer

Super X-Fi er en computer-intensiv og algoritme- kompleks teknologi, der specialtilpasser lyden til hvert individ.

Teknologien kortlægger hundredvis af antropologiske egenskaber med billedgenkendelse og -analyse i realtid. Herefter sammenholder en kunstig intelligens disse egenskaber med dynamikken i de valgte hovedtelefoner og syntetiserer dem med et flerdimensionelt kort over den ønskede rumakustik. Ved hjælp af det syntetiserede SXFI-kort genskaber Super X-Fi lydholografien, hvilket giver en magisk hovedtelefon-lydoplevelse, der er specialtilpasset enhver brugers unikke fysik.

Se også:  Superbillige pc-højttalere i elegant design
Nemt at bruge

Selvom det lyder avanceret, er det hele gjort simpelt – alt, brugeren skal gøre, er at tage billeder af sit hoved med telefonen og vælge hovedtelefon-model. Herefter kan man starte afspilningen.  

Del denne