• Home »
  • Tastatur »
  • Creative Sound BlasterX Vanguard K08 [TEST]: Første gaming-tastatur fra Creative
Creative Sound BlasterX Vanguard K08 [TEST]: Første gaming-tastatur fra Creative

Creative Sound BlasterX Vanguard K08 [TEST]: Første gaming-tastatur fra Creative

Share

Creative Labs er kendt vidt og bredt for deres lydprodukter, men her har vi at gøre med det første gamingtastatur fra deres side.

Sound BlasterX Vanguard K08 er et mekanisk gamingtastatur med 109 programerbare taster og fem macrotaster, der friskt møver sig ind blandt gamingtastaturer i det eksklusive segment. Der er, som ved det overvejende flertal af gamingtastaturer, tale om et kablet tastatur, der her forbindes via et 2 meter langt og tykt flettet USB-kabel.

Tastaturet er helt klart velkonstrueret, det føles solidt og med den rette tyngde til at kunne stå fast. Tastaturet kan hæves bagtil ved at slå støttebenene ud. Det kileformede design spiller meget godt sammen med den medfølgende håndledsstøtte, den er helt flad fortil og sammen sikres en virkelig god komfort også ved længere tids brug.

Se også:  Test: Deltaco TB-118 gamingtastatur

Karaktermæssigt er der tale om et tastatur, der vil virke tiltalende for gamere, der ikke er til højtlydende og klikkende tastaturer. De anvendte OMRON PRES-taster er også kendetegnet ved at kræve en lav aktiveringskraft på 45g, tasterne aktiveres allerede efter 1,5 mm, og den samlede slaglængde er 3,5 mm. Resultatet er, at tastaturet kan reagere hurtigt, hvis du kan, og levetiden er også flot med 70 millioner angivne aktiveringer.

Tastaturet er selvfølgelig, fristes man til at sige, bagbelyst, og her giver OMRON-tasterne endnu en fordel, da den centrale LED-kilde giver et kraftigt og velafgrænset lys. Tasterne er noget tæt grupperet, men de kildeformede taster gør, at det ikke er noget videre problem. Vanguard K08 er veludstyret med USB 2.0 hub, knap til deaktivering af Windows-tasten og medieknapper.

Se også:  Gamdias Hermes M3 [TEST]: Kompakt og lækkert tastatur til hurtige spil

Noget af det bedste er mute-knappen og ikke mindst volumenkontrollen i form af et metalhjul, det er dejligt med følelsen af kvalitet. Aurora Reactive understøttes, hvilket betyder, at LED-belysningen kan styres synkront med andre Aurora-produkter. Sound Blaster Connect-softwaren lader dig styre belysningen, det er ikke det mest featurerige sammenlignet med konkurrenterne.

Det er således ikke helt så let at tildele flere taster, da man skal anvende venstreklik plus trykke CTRL-tasten samtidigt. Hvis softwaren bliver opdateret, så fortjener den en ekstra halv stjerne til et i forvejen klassetastatur.

Creative Sound BlasterX Vanguard K08

Sammenfatning

Pris: 1349 kr.

4
Del denne