Home » Lydkort » Creative Sound Blaster AE-9 [TEST]: Lydkortet for den audiofile pc-bruger
Creative Sound Blaster AE-9 [TEST]: Lydkortet for den audiofile pc-bruger

Creative Sound Blaster AE-9 [TEST]: Lydkortet for den audiofile pc-bruger

Share

Lyd, det følger da bare med bundkortet ikke sandt? Jo, sådan er det blevet med årene, selv om nogle foretrækker det dedi-kerede lydkort. Specielt når der virkelig skal kæles for lydkvaliteten

Indrømmet, vi har her at gøre med et nicheprodukt rent markedsmæssigt, Creatives Sound Blaster AE-9 lydkort er ikke en ”metervare”, det er et high end-lydkort for dem, hvor lyd er lige så vigtig, som det er, at deres skærm har en god billedkvalitet.

De integrerede lydkort på bundkortene i dag er slet ikke ringe, men hvis man virkelig går op i lydkvalitet og ønsker at få det optimale ud af musik, lydsiden ved streaming og sågar gaming, så er et kvalitetslydkort nærmest et must.

Xamp plus vilde specs

Creative Sound Blaster AE-9 er vildt, selv for et dedikeret lydkort. Prisen vil da også afskrække alt andet end pc-brugere, der har en snert af den ”audiofile syge”, hvor god lyd ikke er en option, men et rodfæstet krav.

Se også:  Her optages musikken direkte på pladen

Lydkortet er et internt PCIe-lydkort med en tilhørende ekstern audiokontrol, der blandt andet huser Xamp-hovedtelefon-forstærkeren, der specielt vil glæde ejere af hovedtelefoner eller headsets.

Xamp er nemlig et såkaldt dual-amp-design, hvor de to kanaler forstærkes separat og helt uafhængigt. Det er et princip, som også ses i visse hi-fi-forstærkere, og fordelen er, at de to kanaler ikke påvirker hinanden således, at lyden fremstår klar og detaljeret.

Har du et kvalitetsheadset eller hovedtelefon, vil du med andre ord virkelig kunne drage fordel af dette lydkort. Man får selvfølgelig, fristes man til at sige, også en virkelig god lydkvalitet over tilsluttede højttalere, hvis man ellers satser på enheder af høj kvalitet, eller forbinder lydkortet direkte til ens hi-fi-anlæg.
Sound Blaster AE-9 er først og fremmest kendetegnet ved at have meget fine specifikationer, som det ses i nøgletallene, lydkortet understøtter også afspilning via PCM og DSD64.

Se også:  IK Multimedia iRig Stream [TEST]: Lommevenligt lydkort til streameren

Der er gennemgående anvendt højkvalitetskomponenter, hvilket ikke kun bidrager til de fine specifikationer, men nok så vigtigt til en virkelig imponerende samlet lydkvalitet.

Et tegn på, hvor langt dette lydkort rækker, fremgår ved, at man kan udskifte op-amps på dette lydkort, igen et tegn på at dette lydkort appellerer selv til de audiofile, der går skridtet længere end de fleste af os.

En særkende ved dette lydkort vil nok forundre mange, for det er udstyret med et 6-pins pci-strømstik, ja, det kræver det faktisk for at kunne virke. Man skulle næsten tro, at man sad med et grafikkort.

Komponenter

Som sagt følger der en kontrolenhed med, ud over at rumme Xamp-forstærkeren er der her volumenkontrol, indstilling af impedans, XLR-mikrofonstik, SBX-knap til at aktivere eller deaktivere Sound Blaster-lydprocessering samt 0,6 mm og 0,3 mm stik til headset.

Creative Sound Blaster AE-9
  • Lydkvalitet
  • Features
  • Pris

Summary

Alt om DATA siger:

»Er du typen, der nærmest bliver dårlig, når du hører ordet mp3, så er du måske den rette køber til dette lydkort. Du betaler kassen, javel, men belønnes med et lydkort, der giver fantastisk lydgengivelse samlet i en over-
bevisende pakke.«

Nøgletal:

Pris: 2599 kr.
DAC: ESS Sabre 9038 32 bit
Samplingrate: 384 kHz
Signal/støjforhold: 129 dB
THD: 0,0001 %
Surround: 5.1, 7.1 virtuelt
Tilslutninger: Toslink in, Toslink out, audio out højre/venstre, audio c>/sub, audio bag. ACM-link

TAGS
Hi-Fi
lydkort
soundblaster

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S