Home » Kamera » Creative Live! Cam Sync 1080p [TEST]: Kreativ prisbasker
Creative Live! Cam Sync 1080p [TEST]: Kreativ prisbasker

Creative Live! Cam Sync 1080p [TEST]: Kreativ prisbasker

Share

Prismæssigt hører dette webkamera til i legetøjs-klassen, men det fortjener alligevel at blive taget alvorligt. Det er nemlig de rigtige steder, der er sparet

Creative skabte i pc’ens barndom et ry for uovertruffen lyd fra deres Sound Blaster-lydkort. I dag står der stadig audio på de fleste af firmaets produkter, men et enkelt overvågningskamera og et webkamera er der også blevet plads til i sortimentet.

Webkameraet med den respektindgydende modelbetegnelse Live! Cam Sync 1080p har ikke alene – som navnet fortæller – FHD-opløsning, men også en prislap, som ellers sjældent rækker til mere end almindelig HD (720p) kvalitet.

Når dette er skrevet, må vi tilføje, at kameraet ser nydeligt ud på billeder, men hands-on oser de godt 50 gram plast ikke ligefrem af kvalitet. Privatlivsbeskyttelsen er også usædvanlig, idet den består af et objektivdæksel af blødt gummi, som hænger i en demensstrop og nemt kommer i vejen. Effektivt – men ikke smart.

Se også:  Creative Sound Blaster Play! 4 [TEST ]: Billig vej til bedre videomøder

Den kombinerede fod og holder med den obligatoriske ¼”-gevindbøsning er spinklere end normalt, og det kan diskuteres, hvor smart det er med et kuglehoved frem for blot det sædvanlige hængsel til vipning af kameraet.

Imponerende billede

Creative-kameraet leverer et realistisk og skarpt billede med hurtig fokusering. Meget mere er ikke nødvendigt at sige om det.

Lyden opfanges af to mikrofoner, der ikke leverer stereo, men samarbejder om at undertrykke ekko og støj fra omgivelserne – ligesom vi kender det fra smartphones og støjreducerende hovedtelefoner. Klangen bedømmer vi som lidt mørk, men ikke buldrende. Det er bedst, hvis man kan holde sig til en kort taleafstand på for eksempel 20 cm. På 40 cm afstand begynder lyden så småt at runge.

Se også:  Opdateret webkamera skal sikre smartere videoopkald

Creatives farvebalance ligger på den kølige side, og de grå felter virker en anelse grumsede. Skarpheden er fin for FHD, og der er ingen synlig fortegning i det moderat vidvinklede objektiv.


TAGS
Creative
webcam

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S