Home » Smart hjem » COVID-19 har medført en 5 procent stigning i varmeforbruget
COVID-19 har medført en 5 procent stigning i varmeforbruget

COVID-19 har medført en 5 procent stigning i varmeforbruget

Share

En ny undersøgelse fra tado° viser, at danskerne i dagtimerne havde et varmeforbrug, der var 5% højere denne vinter i sammenhold med forrige vinter. Trods økonomiske og miljømæssige besparelser grundet mindre transport, så er energiregningen i hjemmet steget, eftersom varmeforbruget er steget

Undersøgelsen, der er baseret på data fra cirka 8.000 danske husstande og 300.000 europæiske husstande, viser, at husstande i Italien og Spanien har oplevet den største stigning i varmeforbruget, mens Danmark og Sverige ligger laveste. Stigningen ses på trods af, at temperaturerne gennemsnitligt var 0,6 °C varmere end den forrige vinter i Europa.

I Danmark og resten af Europa står opvarmning og nedkøling af bygninger og industri for halvdelen af det danske og europæiske energiforbrug, hvilket gør det til den største sektor foran både transport og elektricitet, når det gælder slutbrugerens energi.

Se også:  Smarte termostater opvejer stigende varmepriser: Sparer i gennemsnit 1.789 kroner på regningen
Hjemmearbejde giver større varmeforbrug

Opvarmning og varmt vand udgør tilsammen cirka tre fjerdedele af en husstands energiforbrug, og to tredjedele af den energi der bruges til opvarmning, nedkøling og varmt vand i beboelsesejendomme kommer fortsat fra fossile brændstoffer.

”I løbet af det seneste år har vi set et massivt skifte fra kontorarbejde til hjemmearbejde, og det har en betydelig indflydelse på udgifterne til opvarmning og varmt vand”, siger Christian Deilmann, der er medstifter og produktchef hos tado°. ”Den gode nyhed er, at der findes teknologier, som forbedrer engergieffektiviteten i hjemmet. Det sparer folk for penge, samtidig med at hjemmet bevarer en behagelig og varm temperatur”.

Der er mange kosteffektive måder, hvorpå man kan spare penge på opvarmning og varmt vand. Ved at skrue termostaterne ned med en grad, kan man spare omkring 500 kroner om året i en gennemsnitlig familie, og det gode er, at besparelserne ikke sker på bekostning af komforten.

Se også:  Ny analyse: Energikrisen kan koste kommunerne mere end en milliard om året

Ydermere kan du opnå besparelser ved kun at opvarme boligen og vandet, når det er nødvendigt. Ved at skifte til en intelligent termostat kan du sikre dig, at dit hjem og de forskellige rum kun opvarmes, når der er nogen hjemme, og når rummene er i brug. Endelig kan du opnå besparelser, fordi termostaterne tilpasser sig til vejret udenfor, og hvis du fx åbner et vindue. Undersøgelser viser, at det kan give besparelser på din varmeregning på op til 31%, helt uden at hjemmets beboere må give afkald på følelsen af komfort.


TAGS
energi
Tado
termostat

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S