Home » AOD Pro » Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret
Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Share

Thomas Bredgaard har gennem undersøgelsen også fået et tydeligt indtryk af, at arbejdsgivere i liberale erhverv er blevet mere positivt stemt over for hjemmearbejde.

”Nogle har nok været lidt skeptiske over for hvor meget, deres medarbejdere egentlig arbejdede, når de var hjemme. Men disse arbejdsgivere har fået øjnene op for, at de har nogle pligtopfyldende og loyale medarbejdere, som passer deres arbejde,” vurderer han.

Thomas Bredgaard peger dog på, at der vil være nogle udfordringer med arbejdsmiljø og ergonomi, hvis hjemmearbejde bliver mere permanent.

Teknologisk er der dog sjældent problemer. Flere og flere funktioner rykker i skyen, medarbejderne er blevet mere mobile, og derhjemme har mange hurtige netforbindelser. Man kan sige, at corona og den hastige teknologiske udvikling i fællesskab er ved at forandre vores jobliv.

Kontoret flytter hjem

Et eksempel på en virksomhed, som for alvor har taget situationen med hjemmearbejde til sig, er den nordjyske IT-virksomhed Acadal. Her har man fuldt ud taget konsekvensen af de gode erfaringer med at arbejde hjemmefra. Virksomhedens kontorlejemål er blevet sagt op, og de ansatte arbejder fremover udelukkende fra deres hjemmekontorer.

Se også:  Microsoft holder dig opdateret på Corona-krisen med live-opdateret kort

”Det er ikke på grund af coronakrisen, at vi har taget den beslutning. Men coronaen har været triggeren, der gjorde, at vi nu har gjort alvor af det,” siger Morten Dalum, som er administrerende direktør og partner i Acadal.

Han kæder beslutningen om at lukke kontoret sammen med den type software, Acadal har specialiseret sig i.

”Vi hjælper virksomheder med at håndtere forandringer. Derfor er vi også selv store fortalere for at finde nye måder at samarbejde på,” tilføjer han.

Han bemærker, at der ikke er nogen grund til, at de i alt seks medarbejdere sidder i samme rum for at arbejde sammen, men at arbejdet sagtens kan udføres på distance. Medarbejderne i Acadal har i forvejen en hel del erfaringer med videomøder og lignende, da tre af de i alt seks medarbejdere har deres dagligdag i Nordjylland, mens de øvrige tre bor og arbejder i Ukraine.

Se også:  Smart plaster kan opdage corona, før det bliver alvorligt

”Og nej, der er ikke kun positivt at sige om det at arbejde pr. distance. Der er også mange udfordringer. Men vi er faktisk meget glade for de erfaringer, vi har haft indtil videre. Og så er der selvfølgelig en masse ting, vi skal lære hen ad vejen for at få tingene til at hænge sammen,” siger Morten Dalum.

Han har et godt blik for, hvilke fordele og ulemper der er ved udelukkende at arbejde på distancen for både den enkelte medarbejder, lederen og virksomheden.

TAGS
corona
erhvervsliv
Hjemmekontor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S