Home » AOD Pro » Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret
Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Share

Rapporten fra Aalborg Universitet og Discus beskriver også, hvordan alle de interviewede i liberale erhverv var godt forberedt på at arbejde hjemmefra, da de i større eller mindre omfang allerede gjorde det for på den måde at kunne tilrettelægge deres hverdag bedre. Samtidig svarer de, at de har oplevet det mindre svært end forventet helt at flytte arbejdet hjem.

Thomas Bredgaard, professor ved Aalborg Universitet og en af bidragyderne til forskningsprojektet kan allerede nu se en række indikationer på, at coronakrisen vil sætte sig permanente spor, når det gælder arbejdslivet.

”Vores undersøgelse bekræfter, det, der også har været fremme i den offentlige debat om, at der formentlig vil blive mere hjemmearbejde fremover. Ikke mindst fordi der blandt lønmodtagerne vil være et større ønske om at kunne arbejde mere hjemmefra,” siger han.

Se også:  Disney+ byder på corona-sikker videoaften med vennerne

Corona har været triggeren til, at Acadal går over til hjemmekontorer, forklarer administrerende direktør Morten Dalum.

Han tilskriver et forventet ønske om mere hjemmearbejde, at mange lønmodtagere generelt har positive erfaringer med deres forandrede arbejdssituation.

Thomas Bredgaard peger dog på, at selv om det for de hjemmearbejdendes vedkommende ikke har været vanskeligt at flytte selve arbejdsfunktionerne hjem, har en del i denne gruppe været mødt af andre udfordringer ved at skulle kombinere hjem med arbejde.

Det gælder især den gruppe, som har mindre børn, og for hvem det har været en udfordring at få skabt en fornuftig balance mellem børnepasning og arbejde.

Se også:  Sådan påvirker coronavirussen danske webbutikker

”Men hvis vi tager den del ud af ligningen, som handler om, at nogle lønmodtagere har været tvunget til at passe deres mindre børn hjemme sideløbende med deres arbejde, så har de fleste haft positive erfaringer med hjemmearbejde. Mange har oplevet, at de har fået en større fleksibilitet i tilrettelæggelsen af deres arbejde. Og mange svarer faktisk også, at de har arbejdet mere end de normalt gør, netop fordi de har kunnet tilrettelægge deres arbejde mere fleksibelt,” siger han.

TAGS
corona
erhvervsliv
Hjemmekontor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S