Home » AOD Pro » Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret
Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Corona sætter jobbet på distance – firma lukker kontoret

Share

Corona og det teknologiske niveau i Danmark går sammen om at skabe en anderledes livsform på jobbet, viser undersøgelse. Dansk firma går så vidt som at flytte alle medarbejderne hjem

Uanset, hvor længe coronakrisen kommer til at vare, har krisen på kort tid sat spor i de flestes arbejdsliv. Det gælder især for de mange, som tilbringer en stor del af arbejdstiden på et kontor, og dermed også ved et skrivebord med en pc foran sig.

Den kendsgerning, at de fleste arbejdstagere med mulighed for det i stort omfang har arbejdet hjemmefra under coronakrisens første nedlukningsbølge, har allerede banet vej for et nyt syn på arbejdslivet. Den midlertidige nødsituation har fået mange både virksomheder og ansatte til at få øjnene op for, at der kan være store fordele ved at arbejde hjemmefra i langt større omfang, end hvad der ellers har været normen, før coronapandemien gjorde sit indtog.

Se også:  Har du corona-shoppet teknologi?

Vi har sågar fundet et firma, der lukker kontoret helt og flytter medarbejderne hjem – det vender vi tilbage til. Men for mange andre virksomheder har coronatiden også konsekvenser, som vil række langt ind i fremtiden.

Ny forskning løfter sløret

Hvordan arbejdslivet rent faktisk har ændret sig under coronakrisen, er allerede blevet videnskabeligt dokumenteret i form af et meget hurtigt igangsat forskningsprojekt. 

Aalborg Universitet og konsulentvirksomheden Discus er med økonomisk støtte fra Nordeas pensions- og livsforsikringsselskab Velliv i fuld gang med et projekt, der har
fået titlen ”Nedlukningen – Corona-krisen,
arbejdslivet og den mentale sundhed”. 

Ud over udearbejdende som for eksempel sygeplejersker og hjemsendte fra blandt andet restaurationsbranchen fokuserer forskningsprojektets første delrapport på hjemme-arbejdende – skolelærere og ansatte i liberale erhverv, herunder advokatbranchen, revisorer og ejendomsmæglere mv.

Se også:  IT-kriminelle bruger COVID-19-vacciner til at snyde penge fra dig

For de liberale erhvervs – og dermed kontoransattes – vedkommende er det bemærkelsesværdigt, at alle de adspurgte har valgt at følge anbefalingerne og arbejde hjemmefra, selv om regering og sundhedsmyndigheder ikke har stillet krav om det.

Børn og hjemmekontor

Undersøgelsen viser også, at selv efter den første gradvise genåbning af samfundet, er de fleste i denne kategori kun langsomt vendt tilbage til deres fysiske kontorer, og har dermed arbejdet videre i en kombination af distancearbejde og arbejde på virksomhedens kontor.

1 2 3 4Næste

TAGS
corona
erhvervsliv
Hjemmekontor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S