Home » Hjemmekontor » Corona lukker helt nye it-produkter ind på markedet
Corona lukker helt nye it-produkter ind på markedet

Corona lukker helt nye it-produkter ind på markedet

Share

Coronakrisen har givet helt nye software- og hardware-løsninger chancen. It-markedet er forandret for altid. Det fysiske møde vender naturligvis tilbage, men software- og hardwareproducenterne øjner nye forretningsmuligheder. AOD har kigget på et udvalg af innovative løsninger til især hjemmearbejde, undervisning og onlinemøder

Det kan næppe komme bag på nogen, at coronakrisen har medført en eksplosiv vækst i anvendelsen af digitale møde- og læringsværktøjer. Fysiske restriktioner har ganske enkelt gjort det nødvendigt at arbejde i det digitale univers, og tjenester som Microsoft Teams samt Zoom og andre har mangedoblet antallet af brugere i løbet af rekordtid.

Der er dog næppe nogen tvivl om, at selv om det på et tidspunkt igen bliver hverdag, og vi kan mødes frit som før, vil det virtuelle univers fortsat have sin berettigelse og det i en grad, som vi ikke kendte det før Coronakrisen. De fysiske restriktioner har ikke blot gjort det nødvendigt at mødes virtuelt. Nedlukningen af verden har sat gang i innovationen blandt producenter af såvel hardware som software. Her lugter man nye forretningsmuligheder.

Selv om det naturligvis sker på en særdeles trist baggrund, er en krise altid med til at fremme innovation. Et næsten lukket samfund kalder på nye forretningsmodeller i for eksempelvis detailhandelen, og det forholder sig ganske på samme måde inden for værktøjer til virtuelle møde- og læringssituationer. Det handler nemlig ikke længere om blot at kunne kommunikere, men også om at kunne dele information og arbejde sammen.

Alt sammen sker nu fra adskilte lokationer og på en måde, så det er lige meget, om de andre deltagere befinder sig i den anden ende af byen eller på den anden side af kloden.

Se også:  Få bedre lyd til dine onlinemøder i hjemmekontoret

Det er en proces, som vel nok tog sin begyndelse i 2010, da den islandske vulkan Eyjafjallajökull gik i udbrud og lammede den europæiske flytrafik i en længere periode. Det var dengang, virksomhederne postede millioner i forkromede og proprietære løsninger.

Kostbart og besværligt

Hele møderum var indrettet til videokonferencer, og flere producenters topmodeller bestod af kostbare skærme næsten fra gulv til loft, hvorved man så hinanden i noget, der lignede fuld figur. Mødedeltagerne sad ved specialdesignede borde, der var udformet, så illusionen om, at man sad i samme rum, stort set var perfekt. Det føltes, som om det bare var at række hånden ud og trykke de andre mødedeltagere på næven.

Den slags udstyr var imidlertid ikke alene dyrt. Det var også besværligt at bruge, det krævede båndbredde i rå mængder og tilhører i dag en svunden tid.

Nu er det store mantra fleksibilitet, mobilitet og ikke mindst informationsdeling, hvad enten der er tale om mødedokumenter eller materiale, der skal anvendes i en undervisningssituation. Så i dag er mulighederne ganske anderledes. 

Hjemmearbejde får en blivende effekt

Ifølge en analyse fra Dansk Industri skønnes det, at dobbelt så mange danskere ønsker at arbejde hjemmefra, når coronakrisen på et tidspunkt er overstået. Det svarer til en stigning på 90.000 ansatte, og det skyldes blandt andet, at virksomhederne under krisen har fået en helt anden tilgang til begrebet hjemmearbejde.

Før coronakrisen arbejdede skønsmæssigt 70.000 ansatte hjemmefra på en given arbejdsdag, men under pandemien er antallet steget til næsten en halv million, der dagligt arbejder hjemmefra. Efter coronakrisen forventer virksomhederne i gennemsnit, at 11 procent vil arbejde på hjemmeadressen på en given arbejdsdag. 

Blandt de virksomheder, der har skruet op for hjemmearbejdet under coronakrisen, er der store forskelle på tværs af brancherne for, hvor meget hjemmearbejde vil fylde på den anden side af krisen.

Se også:  Menneskeligt set: Kryptiske valutaer

Væksten i ønsket om muligheden for fortsat at kunne arbejde hjemmefra ses især inden for forsyning og handel. Situationen er lidt anderledes for undervisningssektoren, hvor det under coronakrisen blev slået fast med syvtommersøm, at den sociale kontakt er vigtig for små som store elever. Der er dog næppe nogen tvivl om, at dagligdagen i skolen fremadrettet vil få det virtuelle univers som en god klassekammerat i en række specifikke scenarier, f.eks. projekt- og gruppearbejde.

Brugervenlig dansk løsning

En ny enhed fra danske Neets samler op til seks enheder i møde- og undervisningslokaler.

Der er måske ikke så mange, der kender Neets. Men måske skal man holde øje med den, for der er tale om en dansk virksomhed, som er en af Skandinaviens førende producenter af AV-udstyr til møderum og klasselokaler. Med den nyligt lancerede Solvo har man introduceret en enhed, der samler op til seks forskellige AV-enheder i et møde- eller undervisningslokale.

TAGS
Arbejd online
erhverv
onlinemøde

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S