Home » Underholdning » Corona bremser ikke VOLA: Dansk band inviterer fans op på den virtuelle scene
Corona bremser ikke VOLA: Dansk band inviterer fans op på den virtuelle scene

Corona bremser ikke VOLA: Dansk band inviterer fans op på den virtuelle scene

Share

Corona har gjort det svært for bands at turnere. For at nå ud til sine danske og udenlandske fans har danske VOLA søsat et initiativ, der giver fans mulighed for at gå på scenen med bandet

Det danske band VOLA har fart på i udlandet og har turneret Europa tyndt ad flere omgange med over 100 koncerter om året. I corona-året med lukkede grænser var dette ikke muligt. VOLA oplevede blandt andet at to USA-turnéer og flere Europaturnéer blev aflyst.

Så hvad gør man, når man som dansk band længes efter at spille live og interagere med sine fans, men har størstedelen af sit publikum og koncertaktivitet udenfor landets grænser?

Man inviterer sine fans op på den virtuelle scene, hvor man kan spille sammen. Sådan helt bogstaveligt talt. Det er præcis, hvad VOLA har gjort. De har med deres musikalske påfund, creator pack, skabt et sharing is caring-agtigt tiltag, der har gjort afstanden til deres fans mindre og ventetiden på at ses igen til koncerter rundt om i verden kortere.

Og det er et tiltag, der har samlet fans i et ganske særligt fællesskab på tværs af kloden – fra Ungarn, Italien, USA, Skotland, England, Rusland, Spanien, Sverige, Grækenland, Schweiz, DK, Chile, Makedonien, Finland, Polen, Argentina, Bahrain, Australien, Brasilien, Tyskland og til Canada.

VOLA i tal og titler:

VOLA har mega meget fart på i udlandet. De har turneret Europa tyndt ad flere omgange – både som supportband for nogle af deres egne metal-helte som Dream Theater, Katatonia, Monuments og Haken og har også selv headlinet med flere udsolgte shows rundt om i verden. På Spotify har de pt. 189.000 månedlige lyttere, flere millioner afspilninger og en støt stigende fanbase på tværs af kontinenter. For nyligt fremhævede Reader’s Digest UK bandet som ét af syv bands fra Europa, der er obligatorisk at tjekke ud. I 2019 blev de optaget i den Danske Kunstfonds to-årige udviklingsprogram ”Den unge kunstneriske elite”. Fra slut 2018 til slut 2019 spillede de over 100 shows, men kun to af disse var i DK, og det endda som support.

”Witness”, der udkommer den 21. maj, er bandets tredje fuldlængde album.

Asger Mygind, Adam Janzi, Nicolai Mogensen og Martin Werner har en helt konkret mission med VOLA: at blødgøre den ellers så hærdede metalgenre samt udfordre traditionerne og genrens nostalgi. De kæmper nemlig særligt for, at metalgenren anerkender følsomheden og eftertænksomheden i lige så høj grad som vreden og aggressionen.

Se også:  Musik holder modet oppe: Danskerne ser optimistisk på 2021

Selv blander VOLA ufortrødent metal med melodisk pop, electronica, industrial og endda hiphop, og deres lyrik tager fat dér, hvor vi mennesker er mest sårbare og reflekterende: i kærlighed, savn og sorg. Og i det hele finder de modet til at gøre metalmusikken personlig. Hos visse metalmagasiner herhjemme er de for sjovt blevet døbt ”Mewshuggah”. En blanding af djent-lyden, som bl.a. er kendt fra det svenske band Meshuggah, og Mews storladne og medrivende melodier og følsomhed.

Spil med bandet

Musikalske bidrag og bud på, hvordan VOLA-sange kan spilles, er siden creator pack-tiltaget blev søsat i februar, strømmet ind i VOLAs fangruppe på Facebook og på Instagram. Bandets creator pack går nemlig helt konkret ud på, at man på sit eget instrument selv indspiller et spor eller flere af nummeret. Pakken består af seks separate lydfiler (guitar, bas, trommer, vokal, keys og percussion) samt sangtekst og guitar- og bas-tabs. Således er det muligt at fjerne ex trommesporet og selv spille trommer til sangen.

Uddybende om creator pack

Creator packs er en (gratis/pay-what-you-want) mappe fuld af undervisningsmateriale udi, hvordan deres sange er skrevet og hvordan de skal spilles. Eller rettere KAN spilles. Helt konkret betyder det, at man kan lære sangene på sit eget instrument. Pakken består nemlig af seks separate lydfiler (guitar, bas, trommer, vokal, keyboard og percussion), samt sangtekst og guitar- og bas tabs. Derved kan man eksempelvis fjerne trommesporet og selv spille trommer til, eller fjerne guitarsporet og spille guitar til. Eller selv synge sangen. Det er også tilladt at remixe og omskrive. Formålet med creator packen er nemlig at opfordre deres lyttere/fans til selv at give deres eget bud på, hvordan VOLA-sange kan lyde – og uploade deres bud i en video.

I VOLAs fangruppe på Facebook (oprettet af fans selv) og på Instagram er rigtig mange af disse videoer blevet uploadet. I forbindelse med albumreleasen offentliggøres en vild mash up-video, hvor hele 81 fans m/k fra hele verden optræder med deres cover af VOLA-singlen ”Straight Lines”.

Creator pack er en særlig måde for bandet at connecte med deres fans på her under coronaen, hvor livemulighederne har været begrænsede. Derudover synes de også, at det var en sjov idé at vende rollerne rundt på band og publikum. Og ikke mindst handler det for VOLA samtidigt også om at give inspiration og glæden ved at spille musik videre. VOLA, der er imponerede over, hvor dygtige bassister, sangere, guitarister, trommeslagere osv., der har uploadet deres bud fra snart sagt alle dele af verden, eksponerer samtidig også de mange talenter på de sociale medier.

Se også:  Creative Sound Blaster GC7 [TEST]: Et cockpit til lydkontrol

I forbindelse med bandets albumrelease, “Witness”, den 21. maj offentliggør VOLA en vild mash up-video, hvor de har samlet 81 af de bidrag, der er blevet uploadet af m/k fans til deres nummer “Straight Lines”. Og det er bidrag fra omtrent hele verden. Her medvirker de fire medlemmer – Asger, Adam, Nicolai og Martin – af VOLA også selv. Så ja, fans og band spiller helt bogstaveligt talt sammen. Se videoen her:

Her kan du se den oprindelige video med VOLAs nummer:

Creator pack-tiltaget er i den grad noget, der har givet pote for VOLA, for deres fanskare verden over er vokset støt under coronaen.

Koncertfilm på vej

Endnu et sharing is caring-tiltag fra bandet til deres globale fanskare er på trapperne: En koncertfilm, der bliver muligt for deres fans at streame. For som bandet selv siger det, skal deres udenlandske fans selvfølgelig ikke snydes for at høre de nye VOLA-sange fra ”Witness”-albummet spillet live.

“Når vi turnerer i udlandet, er der typisk 15 forskellige lande, vi skal spille i. I disse corona-tider med rejse- og forsamlingsrestriktioner er det et helt umuligt puslespil at få til at gå op. Åbne grænser er naturligvis et must. Vi håbede, at 2021 ville blive en venden tilbage til normalen for international turnéaktivitet, men som det ser ud lige nu, er vores næste planlagte Europaturné først i marts-april 2022. Med det sagt håber vi da inderligt, at koncerter i udlandet også bliver muligt senere i 2021,” fortæller Nicolai Mogensen, der spiller bas i VOLA.

Hvorvidt udenlandske fans kan komme til VOLA-koncert rundt om i verden i løbet af 2021 må endnu stå hen i det uvisse. Men sikkert er det, at danske fans kan opleve bandet live. VOLA indleder nemlig en Danmarksturné den 21. maj på Gimle i Roskilde.


TAGS
musik

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S