Home » AOD Pro » Hvordan har corona ændret vores arbejdsliv? Det har Microsoft opdaget
Hvordan har corona ændret vores arbejdsliv? Det har Microsoft opdaget

Hvordan har corona ændret vores arbejdsliv? Det har Microsoft opdaget

Share

Ikke overraskende er antallet af videomøder eksploderet, mens corona-epidemien har hærget. Men jobmøderne har også indtaget vores fritid, afslører tal fra Microsoft.

Der er sket store forandringer på kontorarbejdspladser i corona-tiden. Det er nok den almindelige opfattelse hos kontorfolket. Og ja, det er helt rigtigt. Det dokumenterer Microsoft, som har undersøgt, hvordan vi har brugt Microsoft 365 de seneste måneder. Men der lurer også nogle overraskelser.

Microsoft konstaterer, at der har været en stigning på 30 procent i planlagte møder. Og så er antallet af videomøder steget med ikke mindre end 1000 procent.

Ofte hører man, at online-videomøder er mere effektive. Men Microsoft må overraskende konstatere, at 30 procent af møderne alligevel er gået over tiden.

Flydende grænser

I corona-perioden er der også sket en yderligere opblødning af grænserne mellem arbejde og fritid. For eksempel er antallet af chat-beskeder steget med 52 procent mellem klokken 18 og 24. Og antallet af Teams-chats om lørdagen og søndagen er steget med cirka 200 procent. Corona-perioden har påvirket hele vores livssituation, viser Microsoft-tallene, som dækker hele kloden.

Microsoft opfordrer i et blogindlæg til, at man planlægger bedre for undgå overfyldte kalendere og problemer med familielivet.

Men samtidig foretager Microsoft nu nogle ændringer i Microsoft 365 som reaktion på de mere flydende arbejdsrutiner. Det forklarer Microsoft i en pressemeddelelse i dag. Her er de vigtigste nye funktioner:

● Muligheden for at tilføje sin personlige kalender til Outlook, så man ifølge Microsoft nemt og diskret kan beskytte den tid, man har afsat til private aktiviteter.
● Muligheden for at udskyde afsendelsen af en mail, så man for eksempel kan indstille, at en mail til en kollega, der er på ferie, først afsendes, når vedkommende er tilbage på arbejde.
● Muligheden for at ”snooze” e-mails, som man først har brug for at forholde dig til på et senere tidspunkt.
● Muligheden for at redigere sine arbejdstider i Outlook, så kolleger nemmere kan se, hvornår man er tilgængelig i hverdagen.


DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S